0
Košarka

Dimitris Itudis Evroliga(credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

BURNO MEĐU HELENIMA: Itudis podneo ostavku na mesto selektora!

Objavljeno: 07.09.23 u 19:33

Neuspeh na Mundobasketu ga je naterao na ovo

Dimitris Itudis, trener Fenerbahčea i dugogodišnji selektor grčke košarkaške reprezentacije, podneo je ostavku na mestu selektora nakon razočaravajućeg nastupa Grčke na Svetskom prvenstvu u košarci.

Grčka reprezentacija završila je turnir na 15. mestu, što je njihov najgori plasman u istoriji Mundobasketa. Itudis je preuzeo odgovornost za loše rezultate i odlučio se povući sa mesta selektora kako bi se posvetio svojoj klupskoj karijeri.

Itudis je već obavestio predsednika Košarkaškog saveza Grčke, Vangelisa Lioliosa, o svojoj odluci i izrazio spremnost da pomogne u izboru svog naslednika.

Ovaj potez otvara novo poglavlje u grčkoj košarci, dok će reprezentacija morati da pronađe novog selektora i nosioca tima, posebno s obzirom na promenu generacija u igračkom kadru.

Grčki košarkaški savez će morati da donese ključne odluke u vezi sa budućnošću reprezentacije kako bi povratio sjajnu tradiciju grčke košarke na međunarodnoj sceni.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter