0
Košarka

Kosarka FIBA World Championship China 2019-Qualifiers Srbija v Gruzija from left Ilija Djokovic Marko Simonovic Sava Lesic Milan Macvan Beograd, 27.11.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

BOMBA U VALJEVU: Stigao bivši igrač Partizana i Zvezde, Metalac se stabilizovao i sastavio respektabilan tim!

Objavljeno: 07.09.23 u 18:03

Ovo je praktično drugi tim koji Metalac sastavlja.

Nakon velikih turbulencija u klubu i raspada ekipe posle nedelju dana od starta priprema, valjevski Metalac je uspeo da se stabilizuje. Sačuvano je nekoliko igrača iz prvobitno planiranog sastava, a redom su stizala i nova pojačanja, od kojih je najveće današnje.

Ugovor sa Valjevcima, potpisao je Sava Lešić, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana, a koji je protekle sezone u AdmiralBet ABA ligi beležio oko 12 poena i 6 skokova u proseku.

Ogromna je ovo vest za čitavu AdmiralBet Košarkašku ligu Srbije, a KK Metalac je na sjajan način predstavio Lešića, objavom na društvenim mrežama.

Sava Lesic Crvena Zvezda – Borac Cacak ABA Liga 25.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic

– Jadranska liga, prvenstvo i kup Srbije, prvenstvo i kup Bosne i Hercegovine, Univerzijada sa nacionalnim timom… Upravo ste zavirili u trofejnu vitrinu čoveka čija košarkaška karijera traje više od 15 godina, u toku koje je sa velikim uspehom nosio dres čak 15 klubova iz 8 zemalja sveta. Ah, da, njegovo ime je Sava Lešić, moguće da ste čuli za njega. Uzgred budi rečeno, on je novo POJAČANJE METALCA!

– Slika uistinu govori više od hiljadu reči, ali ne bi bilo loše da ovde ostavimo i nešto napismeno. Sava je rođen 23. februara 1988. godine u Kninu, odakle je 1995. godine sa porodicom prebegao u Požarevac. Tu je počeo da trenira košarku, nakon čega je usledio prelazak u Beograd, gde je igrao za mlađe selekcije Partizana, Vizuru i Superfund. Za prvi tim crno-belih debitovao je 2009. godine i bio je deo velikog uspeha u vidu plasmana na fajnal-for Evrolige.

– Zatim, krajem 2010. godine, rastao se s Partizanom i prešao je u redove večitog rivala, Crvene zvezde. Tu je proveo dve sezone, posle čega sledi prva epizoda u inostranstvu, konkretno, potpisao je za ukrajinski Himik iz Južneg. U nadolazećim godinama branio je boje kragujevačkog Radničkog, ruskog Jeniseja, ljubljanske Olimpije, italijanske Ređane, beogradske Mege, nemačkog Etingera, aleksandrovačke Igokee, beogradskog FMP-a, iranskog Zob Ahana, te čačanskog Borca, u kom je bio prethodne dve sezone.

– Sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije, osvojio je zlatnu medalju na Letnjoj univerzijadi 2011. održanoj u Šendženu. Dobio je priliku da zaigra i za seniorsku reprezentaciju, za vreme mandata selektora Aleksandra Đorđevića, u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. Debitovao je 27. novembra 2017. u pobedi 105:87 nad Gruzijom u Pioniru. Kasnije, u februaru 2018. godine, u duelu s Nemačkom zabeležio je prve poene u dresu nacionalnog tima – piše na Instagram profilu KK Metalac.

Dres Metalca će naredne sezone nositi Keni Daj, Filip Đuran, Tajron Lajons, Džo Kuk Grin, Matija Novković, Milan Munižaba, Saša Vuksanović, Aleksa Popović, Aleksandar Teofilović, Nemanja Janković, Marko Bajić, najnovije pojačanje Sava Lešić, uz mlađe košarkaše koji će tražiti svoju šansu da se nametnu. Ambicije u odnosu na prvobitno sastavljen tim su se promenile, ali će i ovaj sastav itekako biti konkurentan za vrh tabele AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.

10
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter