0
Košarka

FOTO: FIBA 3x3

BASKETAŠI SRBIJE U FINALU: Večeras se bore za peto uzastopno evropsko zlato! (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.23 u 18:29

Već je poznato kada će se igrati meč.

Basketaši Srbije ostvarili su novi impresivan uspeh plasiravši se u finale Evropskog prvenstva, koje se održava u Jerusalimu, nakon pobede nad Letonijom rezultatom 21:18.

Naša selekcija za koju na ovom šampionatu igraju Nemanja Barać, Marko Branković, Stefan Kojić i Strahinja Stojačić, osigurala je najmanje srebrnu medalju, a u borbi za zlatno odličje sastaće se sa pobednikom susreta između Francuske i Litvanije.

Finalni duel zakazan je za 19:55, a Srbija će u njemu braniti svoj status četvorostrukih uzastopnih evropskih prvaka. Naši reprezentativci su već prikazali izvanrednu igru u četvrtfinalu, gde su pobedili Holandiju rezultatom 21:19.

Ipak, ni Letonija nije bila lak protivnik. Iako je Srbija gotovo čitav meč držala prednost, nije uspela da stvori veliko vodstvo. Ključni trenuci bili su sredinom meča kada je Barać postigao dvojku, a isto je učinio i Stojačić kasnije za 12:6.

Letonci su se približili na 20:18, ali tada je Branković pogodio za plasman u finale.

Prenos možete gledati ovde:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter