2
Košarka

Dusko Vujosevic Srbija - Estonija Serbia - Estonia Basketball FIBA World Cup qualifyer Belgrade, Serbia on September 16. 2017. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

VUJOŠEVIĆ O BOGDANOVIĆU: ‘Ima neverovatno samopouzdanje, za sebe misli da je košarkaški polubog!’ (FOTO)

Objavljeno: 06.09.23 u 11:10

‘Vrhunski radnik, ne znam šta se dogodilo poslednjih godina, ali on je zaista krvavo radio.’

Nekadašnji trener Partizana, Duško Vujošević prokomentarisao je učešće Bogdana Bogdanovića na ovogodišnjem Mundobasketu. Njih dvojica su sarađivali u Partizanu, Dule se dotakao utakmice koju je Srbija izgubila od Italije i kapitenovom partijom na tom susretu.

-Bogdan za sebe misli da je košarkaški polubog. Ima neverovatno samopouzdanje, čak i kada je šutirao 1/13, što je bio takav bezobrazluk. Pojedinci su rekli da će izgubiti samopouzdanje, a ja sam odmah rekao da za tako nešto ne postoji šansa. Naravno, nisam očekivao baš takvu reakciju. Odigrao je Bogdanović dobro i protiv Dominikane, ali to ne može da se poredi sa Litvanijom – istakao je on.

Dodao je da je uvek bio spreman da radi krvnički.

-Bogdan je vrhunski radnik, ne znam šta se dogodilo poslednjih godina, ali on je zaista krvavo radio. On možda nije u svim periodima svog života između treninga živeo onako kako bi jedan sportista trebalo da živi. Ipak, u svakom periodu svog života je bio spreman da radi krvnički i više od drugih. Radio je preko granice bola. Imao je velike ambicije, ali i veliku volju da radi, tako da ti motivi nisu bili bolesni – naveo je Duško.

FOTO: FIBA

Poručio je da je postigao visok nivo zrelosti.

-Postigao je visok stepen zrelosti na terenu. Čak je i mali Nikola Jović pričao kako im je Bogdan govorio šta treba da rade. Po tome se vidi da je on broj jedan i da je lider reprezentacije. Da ne preteramo sada mnogo sa ovim pohvalama – zaključio je Vujošević.

Podsetimo, Srbija je u četvrtfinalu Mundobasketa porazila selekciji Litvanije rezultatom 87:68, a u polufinalu će odmeriti snage sa boljim iz duela Kanada-Slovenija.

4
0

2 Komentara

  1. Bogdan je nas car pa kakav takav da je i ne mora biti MVP i nositi prsten NBA poput Jokica jer Srbija nema nista od toga, nekome je dres Srbije iznad svega a nekome nije, ovo nema veze sa zamorom ili odigranih nekoliko meceva vise u odnosu na druge kosarkase NBA a koji igraju za svoje reprezentacije. Pogledajte samo primer Luke i reprezentacije Slovenije sta izjavljuje za dres Slovenije, kako i koliko igra za taj nacionalni dresa a po nastupima i tezini meceva u NBA uopste ne zaostaje za Jokicem. Iscrpljen je, prebijen je, nema vise energije ni stimulansa da bi pomogao reprezentaciji, pa zar je to odgovor i opravdanje kad se radi o nacionalnom interesu a sto je najgore i zabrinjavajuce, mnogi nasi nazovi kosarkaski strucnjaci na sve to ga jos i povladjuju a da ne pominjem stampu koja puni svoje stranice o njemu kao da je heroj nacije !? Heroji su u Manili, heroji nastupaju za svoju drzavu i ponosno nose dres svoje drzave, heroj je jedan Simanic da se ne zaboravi a koji je dao bubreg za taj dres Srbije. Eto zasto je Bogdan car reprezentacije Srbije jer kao kapiten je predvodnik te herojske kosarkaske armije Srbijde.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter