0
Fudbal

FOTO: Starsport

TADIĆ PORUČIO: ‘CIlj je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, žarko želimo da ostvarimo taj rezultat!’

Objavljeno: 06.09.23 u 14:52

‘Mi želimo da stalno pobeđujemo, nekad je to moguće, nekad nije.’

Kapiten srpskog nacionalog tima, Dušan Tadić. govorio je o susretu sa Mađarima na konferenciji za štampu, rekavši da je stanje u grupi očekivano jer oba tima važe za favorita.

-Kada smo videli grupe, mi i Mađarska smo važili za glavne favorite. Naravno, tu su i ostale grupe. Stanje u grupi je očekvano. Mi želimo da stalno pobeđujemo, nekad je to moguće, nekad nije. Naš cilj je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Žarko želimo da ostvarimo taj rezultat – poručio je fudbaler Fenerbahčea.

Potom je govorio o protivniku i otkrio šta je ključ pobede.

-Igrali smo sa njima još ranije, kada je bila Liga nacije. Prva utakmica kod nas, mislim da su bili za nijansu bolji jer smo im prepustili inicijativu. Pobedili su nas. Tamo kod njih nismo im prepustili inicijativu. Dominirali smo i bili bolji. Od kako je mister Stojković došao mi smo se pitali. To će biti neki ključ. Slični smo i mi i oni što se tiče igračkog kadra – naveo je on.

Dve udarne igle Mađarske su Atila Salaj Dominik Soboslaj, Tadić se dotakao njih.

-Mimoišao sam se sa Atilom, ali bili smo tamo jedno dve nedelje. Radi se o izuzetnom momku i jako dobrom igraču. Video sam da je ostavio lep trag u Fenerbahčeu i da je svima bilo žao kada je otišao. Drago mi je što ćemo se videti sutra. Što se tiče Soboslaja, drago mi je što je lep transfer napravio. To je dobro za Mađarski fudbal – istakao je Dušan.

Bivši fubdaler Ajakasa će na meču protiv Litvanije upisati 100. nastup u dresu ‘orlova’ a otkrio je koliko mu znači to.

-Iskreno, ne znači mi ništa. Lepo je kad imaš određen broj nastupa, ali u prošlosti što se dešavalo sa tim nastupima ostao mi je gorak ukus u ustima. Nije mi bitno koliko nastupa imaš, već šta si ostavio iza sebe. Koliko si Evropskih i Svetskih prvenstava igrao, dao i namestio golova. Ima igrača koji su odigrali 80 utakmica pa nisu nigde igrali, a imate i ljude poput Slaviše Jokanovića koji ima mislim 50 nastupa i igrao je i Evropsko i Svetsko. To je najbitnije – zaključio je Tadić.

Podsetimo, naš nacionalni tim igra u sutra od 20:45 duel sa Mađarskom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati u Nemačkoj. Orlovi’ su do sada zabeležili dve pobede (Crna Gora 2:0 i Litvanija 2:0) i jedan remi protiv  Bugara 1:1.

Sa druge strane, Mađari su ostvarili isti učinak dva trijumfa nad Bugarskom 3:0 i Litvanijom 2:0, dok su odigrali nerešeno sa Crno Gorom 0:0. Ovo je ujedno susret dva najbolja tima u grupi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter