0
Fudbal

FOTO: Starsport

PIKSI PRED DUEL SA MAĐARIMA: ‘Zadovoljan sam onim što sam video, utakmica će biti prava takmičarska!’

Objavljeno: 06.09.23 u 14:32

‘Vreme treninga smo iskrotistili da radimo na taktičkim stvarima.’

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi izneo je svoja očekivanja na konferenciji za štampu pred meč sa  Mađarskom. On je da je zadovoljan pripremama i da vlada izuzetna motivisanost i raspoloženje,

Kada je reč o pripremama, vrlo sam zadovoljan onim što sam video. Izuzetna motivisanost i raspoloženje. To mi puno znači. Igrači su došli sa osmehom. Posebno me raduje zdravstveni bilten. Svi igrači su spremni za meč. Vreme treninga smo iskrotistili da radimo na taktičkim stvarima. Kako u napadu tako i u odbrani – započeo je.

Potom se osvrnuo na protivnika.

-Kada smo videli grupe, mi i Mađarska smo važili za glavne favorite. Naravno, tu su i ostale grupe. Stanje u grupi je očekvano. Mi želimo da stalno pobeđujemo, nekad je to moguće, nekad nije. Naš cilj je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Žarko želimo da ostvarimo taj rezultat – istakao je Piksi.

Košarkaši Srbije su se plasirali u polufinale Mundobasketa, a odbojkašice su se okitile srebrom na Evropskom prvenstvu, a selektor se dotakao tih uspeha.

-Želeo bih da se radujem uspesima svih naših sportista. Verujem da i oni navijaju kad mi igramo. Želim da Pešiću i našim košarkašima čestitam na uspehu. Biti u polufinalu, to je ogroman rezultat. I da čestitam našim odbojkašicama. To što su druge, ne menja moje mišljenje. Dolazi na red i fudbal, pa mi nemamo izbor nego da nastavimo – poručio je on.

Govorio je i o Novaku Đokoviću.

-Želeo bih da se radujem uspesima svih naših sportista. Verujem da i oni navijaju kad mi igramo. Želim da Pešiću i našim košarkašima čestitam na uspehu. Biti u polufinalu, to je ogroman rezultat. I da čestitam našim odbojkašicama. To što su druge, ne menja moje mišljenje. Dolazi na red i fudbal, pa mi nemamo izbor nego da nastavimo – naveo je Stojković.

Otkrio je da li je ovo ključna utakmica.

-Da je ključna, nije. Ima još pet utakmica, 15 bodova na stolu. Ako ste nas već proglasili favoritima, kako nas tako i Mađare, onda moramo da se nosimo sa tom odgovornošću. Ali da je ključna, nije. Tek treba da se igra – zaključio je Piksi.

Podsetimo, naš nacionalni tim igra u sutra od 20:45 duel sa Mađarskom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati u Nemačkoj. Orlovi’ su do sada zabeležili dve pobede (Crna Gora 2:0 i Litvanija 2:0) i jedan remi protiv  Bugara 1:1.

Sa druge strane, Mađari su ostvarili isti učinak dva trijumfa nad Bugarskom 3:0 i Litvanijom 2:0, dok su odigrali nerešeno sa Crno Gorom 0:0. Ovo je ujedno susret dva najbolja tima u grupi.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter