0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

NOVI BISER ČUKARIČKOG: ‘Pobeda bi bila draža od gola!’ (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.23 u 16:57

Mihajlo Cvetković je golom za izjednačenje doneo bod Čukaričkom protiv Železničara u Pančevu, ali je ujedno i ispisao istoriju.

Momak rođen u Nišu 2007. godine postao je najmlađi strelac Brđana u istoriji u Super ligi, prethodno je rekord držao Nikola Krčmarević, koji je u momentu kad je postigao gol protiv Hajduka iz Kule imao 17 godina i 248 dana.

Cvetković je ušao u istoriju belo-crnih sa 16 godina i 237 dana, nadmašio je Krčmarevića za više od godinu dana! Mnoge je iznenadila činjenica da se ime ovog momka uopšte našlo u protokolu za duel u Pančevu, a posebno da je dobio priliku da debituje.

Već dugo sam čekao momenat kad ću debitovati za Čukarički, bukvalno sam sanjao o tome. Želeo bih da se zahvalim upravi kluba i treneru Matiću koji su imali poverenja u mene, nadam se da sam im uzvratio na najbolji mogući način. Ipak su me poslali u vatru kad smo imali rezultatski zaostatak, sigurno ni svima njima nije bilo lako tada – kazao je Cvetković, koji je potom želeo da istakne:

– Drago mi je zbog gola, ali verujte mi, menjao bih ga za pobedu protiv Železničara. Draže bi mi bilo da smo u ovom delikatnom trenutku osvojili tri boda. Na nama je da iz svega ovoga izađemo jači, a biće svakako vremena za moje golove.

Cvetković je donedavno imao sasvim drugačiju ulogu tokom mečeva prvog tima, pomagao je pored terena, bio je jedan od „dečaka na nosilima“.

– Možda mene svi moji saigrači nisu poznavali, ali ja sam znao sve o njima, o bukvalno svakom. Gledao sam njihove poteze na mečevima prvog tima pokraj terena, iz najbolje moguće pozicije, sada sam i sam deo te ekipe. Prelep je osećaj, posebno taj momenat kad sam postigao gol.

Šefa struke Čukaričkog Igora Matića Mihajlo poznaje prilično dugo.

– Još kad sam došao u Čukarički, pre pet-šest godina, sadašnji šef je tada bio direktor Omladinske škole. Putevi su nam se potom ukrstili u mlađim selekcijama nacionalnog tima, Matić je bio sa nama, davao nam podršku na svim takmičenjima. Zahvalan sam mu na šansi, takođe i trenerima Sikimiću, Lešnjaku i Dinčiću, koji su me savetovali da ostanem hladne glave, da ne izgorim. Uspeo sam u tome. Hvala i asistentu kod gola Tošiću, odradio je najveći deo posla, praktično je ovo više njegov nego moj gol.

Za Cvetkovića gotovo da nije bilo odmora, učestvovao je na Evropskom prvenstvu za kadete, potom bio na pripremama i počeo sezonu sa omladinskim timom Čukaričkog, a sada je već deo prvog tima.

– Prijaće nam svima pauza zbog reprezentativnih obaveza. Što se mene tiče, želeo bih da se ustalim u prvom timu, ali znam da je ovo bio samo jedan mali korak i da mi predstoji još mnogo rada. Takođe, nadam se da ćemo posle pauze i mini priprema na Divčibarama zaigrati onako kako ovoj ekipi i dolikuje, siguran sam da imamo kvalitet za velike domete. Što se tiče reprezentacije, ponovo ću nastupati za kadetsku selekciju, ovoga puta sa svojim vršnjacima, želja je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i da tamo budemo u vrhu – kazao je Cvetković, koji je učenik drugog razreda privatne škole „Viva“, na smeru za fizioterapuetskog tehničara.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter