0
Košarka

FOTO: FIBA

NEMCI POSLE DRAME SA LETONCIMA ZAKAZALI DUEL SA SAD: Bertans promašio šut za pobedu! (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.23 u 13:05

Letonci pružili otpor, ali na kraju posustali.

Košarkška reprezentacija Nemačke savlada je najveće iznenađnje Mundobasketa selekciju Letonije rezultatom 81:79 i obezdeili plasman u polufinale. Najefikasniji kod Nemaca je bio Franc Vagner sa 16 poena i osam skokova, zatim Andreas Obst 13, Moric Vagner 12.

U redovima Letonije najviše se istakao Arturs Žagars sa 24 poena, Bertans sa 20 i Šmits sa 14. Letonija je bolje ušla u susret koji su otvorili  serijom 13:3, zahvaljujući raspoloženom ŠmitsuBertansu koji je u prvom poluvremenu ubacio četiri trojke iz samo pet pokušaja.

I pored jako lošeg izdanja Šrudera, Nemačka je uspela ne samo da sustigne Letoniju već i da preokrene, a ključan momentat je bio ulazak Timana koji je u kratkom vremenskom periodu ubacio osam poena i ‘panceri’ su napravili seriju od čak 14:3. Do pauze nije bilo većih naleta bilo koje od dve ekipe koje se nisu proslavile šuterskim procentima.

Drugo poluvreme je krenulo silovito već u uvodnih osam sekundi koliko je trajao prvi napad. Odmah se digao na trojku Bertans, pogodio i to uz faul Vagnera. Šruder je imao jako lošu partiju, pogodio je jednu trojku od čak 15 pokušaja do kraja tećeg perioda.


U poslednjoj četvrtini Nemačka je imala u jednom trenutku prednost od +10 (79:69) i tu se činilo da je sve završeno, čak Šruder  počeo da pogađa i da konsoliduje svoju igru. Međutim, Letonci su pokazali da nisu slučajno tu i juril prednost i napravili seriju od 8:0 i stigli na -2 (79:77).

Dolaze Nemci sa linije slobodnih bacanja do novih poena, ali na drugoj strani Letonija postiže nove poene i onda je usledila drama za ‘pancere’. U poslednjem napadu Bertans je krenuo u kontra napad na nekoliko sekundi do kraja šutirao trojku koju je promašio i to je značilo kraj.

Podsetimo, Nemačka će u polufinali igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država koje su ubedljivo salvladale Italiju juče.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter