0
ATP

FOTO: ATP

BROJKE KOJE POTVRĐUJU NOVAKOVU MOĆ: Pao još jedan Federerov rekord!

Objavljeno: 06.09.23 u 09:10

Sjajan podvig.

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković plasirao se u polufinale US Opena i time prestigao Švajcarca, Rodžera Federera u još jednom segmentu. Naime, ovo je Noletovo 47. polufinale na grend-slem turinira, čime je oborio rekord nekadašnjeg broja 1 koji ima 46, a Nadal je daleko iza sa 38.

Drugi rekord koji će morati sačeka svoj red je broj četvrtfinala na grend-slemovima, Novak ih sada ima 57, dok je Federer na 58, ali i to će biti srušeno, vrlo brzo. I u tom segmentu je Rafa iza pomenute dvojice, on ih ima 47. Đoković u polufinalu Njujorka igra protiv Belta Šeltona i u slučaju plasmana u finale, to će biti njegovo 36., a Rodžer je to učinio 31. put, dok ih Španac ima 30.

Ne znamo šta treba ovaj svemogući čovek da uradi da bude istinski priznat u svetu sporta, a takođe, potencijalnim osvajanjem US Opena, dolazi do 24. grend-slem titule. Podsetimo, Nole je u četvrtfinalu ovog turnira pobedio Tejlora Frica sa 3:0 i sada će odmeriti snage sa pomenutim Šeltonom.

 

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter