0
Košarka

FOTO: Starsport

BOŽIDAR MALJKOVIĆ PORUČIO: ‘Možemo do zlata i bez Jokića!’ (FOTO)

Objavljeno: 06.09.23 u 12:40

‘Litavnija je zemlja koškare, koja živi za nju’

Nekadašnji trener Real Madrida Barselone i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković govorio je u jutarnjem programu TV Prva o učešću našeg nacionalog tima na Mundobasketu. On je rekao da smo odigrali sjajno protiv Litvanije i da smo dobili jednu veliku ekipu.

-Litavnija je zemlja koškare, koja jedina u Evropi ima više košarkaških nego fudbalskih trenera. Cela država živi za košarku, dobili smo jednu veliku ekipu koja nije kopirala nikog u svojoj igri. naši momci su odigrali sjajno – istakao je on.

Svetislav Pešić je pre prvenstva ostao bez Jokića, Micića Kalinića, Maljković je poručio da možemo do zlata i bez njih.

-Dobro je kada na ovakom takmičenju poraz dođe u pravo vreme, kao što je nama od Italije, koji je nas digao. Njhova pobeda protiv SAD je njih sputila, naduvale su im se glave. Svi u OKS znaju da sam pričao i kada se znalo da nema Micića, Jokića i Kalinića, da mi možemo da uzmemo zlato. Mislim to i dalje. Na ovom šampionatu nema ekipe koja je jača od nas. Imamo visinu, atletski smo spremni, imamo najbolje šutere na turniru – naveo je.

FOTO: Starsport

Podsetimo, Srbija je u četvrtfinalu Mundobasketa porazila selekciju Litvanije rezultatom 87:68, a u polufinalu će odmeriti snage sa boljim iz duela Kanada-Slovenija.

10
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter