0
Košarka

FOTO: STARSPORT

BIVŠI PEŠIĆEV POMOĆNIK: ‘Ovo podseća na SP u Indijanapolisu!’ (FOTO)

Objavljeno: 06.09.23 u 10:50

‘Pešić se odlično snalazi u kritičnim situacijama.’

Nekadašnji pomoćnik Svetislava Pešića, Stevan Karadžić iz perioda kada je popularni Kari vodio naš nacionalni tim do zlata u  Indijanoplisu rekao je da je Srbija odlično odigrala protiv Litvanije.

-Naši momci su odigrali sjajno protiv Litvanije. Igrali su čvrsto, naročito pod košem, veoma angažovano i u napadu i u odbrani. Litvanci su se potrošili protiv Amerikanaca, ne fizički, nego su iscrpeli sve emotivne depoe, bilo je primetno da su psihološki ispražnjeni, ali za njihov debakl, pre svega, zaslužni su sjajni srpski reprezentativci – započeo je.

FOTO: Starsport

Dodao je da su Pešićevi izabranici demonstriraju kvalitetnu košarku.

-Svaka čast igračima i selektoru Pešiću, demonstriraju kvalitetnu košarku. Imajuću u vidu sve okolnosti, ostvarili su veliki uspeh. Pogotovo, ako se uzme u obzir i ono što se dogodilo Boriši Simaniću. To je momak koji je do juče bio sa njima, koji je deo tima i nije im lako palo sve to što se desilo njihovom drugu i saigraču. Vidi se da svim srcem igraju i za njega – naveo je on.

Potom se osvrnuo na Svetsko prvenstvo Indijanapolisu i istakao da je i tada bilo dosta kritika.

-I to me podseća na SP u Indijanapolisu. Tada smo izgubili mečeve od Španaca i Portorika u grupi i već su uveliko krenule kritike u novinama. Nije bilo interneta kao sada, ali je to stizalo do nas, čuli smo se redovno sa prijateljima i rodbinom, prenosili su nam šta se piše i priča. Međutim, primetio sam da se Pešić nekako u tim nimalo prijatnim situacijama snalazi vrlo dobro, kao da ga dodatno motivišu – istakao je Stevan.

FOTO: Starsport

Govorio je načinu rada Svetislava Pešića.

-Ima karakteristične principe u radu i ponašanju prema igračima, a kada je najteže zna kako da izvuče makismum iz ekipe. I sada je bilo sumnji u neke njegove poteze, spominjane su i njegove godine. Čini mi se da je oštrije kritikovan nego neki takođe vrhunski treneri, koji su u prošlosti kao selektori imali na velikim takmičenjima poneki prazan hod. Kari ima svoju filozofiju košarke, koju možda neki igrači odmah ne usvoje, ali je vremenom potpuno prihvate i to donosi uspeh – poručio je Karadžić.

Podsetimo, Srbija je u četvrtfinalu Mundobasketa porazila selekciji Litvanije rezultatom 87:68, a u polufinalu će odmeriti snage sa boljim iz duela Kanada-Slovenija.

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter