0
Košarka

FOTO: FIBA

TRADICIJA JE TU DA BI SE RUŠILA: Pešić skinuo proklestvo staro više od dve decenije! (FOTO)

Objavljeno: 05.09.23 u 14:50

Dugovi su naplaćeni.

Selekcija Srbije je savladala Litvaniju rezultatom 87:68 i plasirala se u polufinale ovogodišnjeg Mundobasketa. U narednoj fazi naš nacionalni tim odmeriće snage sa boljim iz duela Kanada-Slovenija, koji je igra sutra. Druga stvar koja je bitna, a to je da smo prvi put nakon više od dve decenije savladali Litvance. 

FOTO: Starsport

Proklestvo koje traje od 2000. godine, kada nas je ova baltička zemlja porazila na Olimpijskim igrama Sidneju 2000. godine. Tri godine kasnije na Evropskom prvenstvu imali smo šansu za osvetu, ali ponovo smo poklelkli i poraženi i to ubedljivim rezultatom 98:82 i to se opet dogodilo u četvrtfinalu.

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Nakon toga je usledila duža pauza u sastavljanju ove dve ekipe na veliki smotrama sve do 2010. godine i borbe za treće mesto na Mundobasketu, kada su nas lišili medalje, tada je bilo 99:88. Pre ovog danas, poslednji put smo se sastali na Eurobasketu i to polufinale 2015. godine kada smo bili blizu pobede, ali se to čudenso proklestvo nastavilo, a rezultate je io 67:64.

Zanimljiva činjenica da u svim ovim mečevima Pešić nije bio trener, već ‘Žoc’, Duda, Dule i Sale. Izgleda da popularni Kari zna recept kako pobediti Litvaniju.

FOTO: Starsport
5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter