3
Košarka

FOTO: FIBA

POCEKO, SRAM TE BILO: Selektor Italije prozvao Srbiju nakon debakla njegove reprezentacije!

Objavljeno: 05.09.23 u 18:11

Sve je naravno pokušao da sakrije

Košarkaši Italije doživeli su težak poraz na Svetskom prvenstvu od strane Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 100:63, čime su okončali svoj nastup na ovom prestižnom takmičenju. Sudbina utakmice gotovo je bila rešena već u prvom poluvremenu, dok su Amerikanci u nastavku samo uvećavali svoju prednost, pokazujući svoju dominaciju nad protivnikom.

Na konferenciji za medije nakon meča, selektor Italije, Đanmarko Poceko, pokušao je da izbegne pitanja novinara i naglasio da njegov tim nije zaslužio da igra protiv SAD-a, s obzirom na njihovu prvu poziciju u grupi.

„Reakcija mojih igrača je ključna. Svi su verovali da nemamo šanse za pobedu, ali postoji jedna životinja koja ne leti, a ipak pokušava. Mi smo došli ovde među osam najboljih timova na svetu. Reakcija Melija za mene je posebna. Molim vas, nemojte me pitati o tome. Znate s kim radim, kakvi su moji igrači… To sam pokazao tokom ovog turnira. Ne možemo da letimo, ali smo pokušali. I uspeli smo. To govori nešto. Mislim da nisu zaslužili da igraju protiv SAD-a jer smo bili prvi u grupi. Moji igrači su bili prvi. To je sportska realnost. Pre utakmice, a sada još više, duboko poštujem svoje igrače,“ izjavio je Poceko.

Italija će se sada suočiti sa izazovom za peto do osmo mesto u narednim utakmicama, gde će se sastati sa poraženim iz meča između Letonije i Nemačke.

0
44

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter