1
Fudbal

FOTO: Twitter/@MLSZhivatalos

MAĐARI PRED DUEL SA SRBIJOM: Zbog jedne stvari im je posebno krivo!

Objavljeno: 05.09.23 u 16:32

Žao im je što događaj neće biti potpun

Nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo donosi uzbuđenje fudbalskim navijačima širom regiona, dok se derbi G grupe između Srbije i Mađarske priprema za nezaboravan spektakl na stadionu Rajko Mitić u Beogradu. Utakmica će se odigrati u četvrtak, sa početkom u 20:45 časova, i obe ekipe su spremne za direktnu borbu za prvu poziciju na tabeli.

Nedavno donesena odluka UEFA-e donosi određenu dozu gorčine ovom susretu, jer će nažalost, reprezentacija Srbije morati igrati pred praznim tribinama. Navijači neće moći prisustvovati meču, osim dece iz škola fudbala, koja su mlađa od 14 godina. Ova kazna nije naišla na odobravanje ni kod gostujućeg tima. Napadač Mađarske, Barnabas Varga, izrazio je svoje nezadovoljstvo ovom odlukom.

Žao mi je, jer ni naši navijači neće moći da budu tamo. Biće teška utakmica, ali mi idemo u Beograd po tri poena. Svesni smo naravno da to nije lak zadatak, ali moguće je da se ostvari,“ izjavio je Varga.

Dominik Soboslaj, zvezda Mađarske i letošnje najskuplje pojačanje Liverpula, takođe je istakao važnost ovog meča za svoju reprezentaciju.

„Nije mala stvar za Mađarsku što neki njen igrač ima priliku da se dokaže na tom nivou. On je fantastičan fudbaler, nije slučajno što je kapiten naše reprezentacije. Srećni smo što imamo tako dobrog reprezentativca,“ dodao je Soboslaj.

Posle tri kola kvalifikacija, Mađarska i Srbija dele prvo mesto G grupe sa po sedam osvojenih bodova. Orlovi su ostvarili pobede nad Litvanijom i Crnom Gorom sa po 2:0, a zatim odigrali nerešeno 1:1 sa Bugarskom. Sa druge strane, Mađari su pobedili Bugare (3:0) i Litvance (2:0), dok su remizirali sa Crnogorcima (0:0).

Ovaj derbi će biti odlučujući korak za obe ekipe u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, i svi ljubitelji fudbala jedva čekaju da vide ko će izaći kao pobednik iz ovog vatrenog okršaja.

1
0

1 Komentara

  1. Cisti nacizam u reziji Uefa!Ustase ubiju covjeka u Grckoji i nikom nista,ako pamti zna kako su prosli englezi poslje Hesela i Juventusa.Sramota ,ovo izivljavanje nacista nad Srbijom.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter