0
Košarka

FOTO: Printscreen/YouTube

KER O POBEDI SRBIJE: Selektor Amerike lepim rečima govorio o Orlovima!

Objavljeno: 05.09.23 u 18:55

Imao je šta da kaže čuveni trener

Selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Stiv Ker, je tokom konferencije za medije dobio pitanje o srpskoj košarci i uspehu srpske reprezentacije protiv Litvanije, koja je nedavno trijumfovala nad SAD-om.

Ker je pokazao duboko razumevanje bogate košarkaške tradicije koju neguje naš region, uključujući Srbiju i čitavu bivšu Jugoslaviju.

Iako nije imao priliku da gleda meč između Srbije i Litvanije, Stiv Ker je izrazio poštovanje prema srpskom timu i njihovoj izvanrednoj igri.

„Imamo veliko poštovanje prema FIBA košarci, i ono što mi treneri u Americi moramo da naučimo naše igrače, jeste da je FIBA igra drugačija od NBA. Naša odgovornost je da poštujemo razlike i da ih naučimo drugačijim pravilima. Litvanija je bila izvanredna. Možda nisam gledao taj meč, ali shvatam da je Srbija bila fenomenalna kada je pobedila Litvaniju. Ovde u regionu bivše Jugoslavije postoji mnogo izvanrednih timova. Srbija, čitava regija, uključujući Hrvatsku i Crnu Goru… ovaj region igra odličnu košarku već dugi niz godina, i mi ih duboko poštujemo. Znamo da su to jaki timovi i da nije lako pobediti ih,“ izjavio je Ker.

Ove reči Stiva Kera odražavaju duboko poštovanje prema srpskoj košarci i njenom kontinuiranom doprinosu svetskom košarkaškom nasleđu.

11
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter