0
Košarka

FOTO: FIBA

BOGDANOVIĆ PORUČUJE: ‘Ne smemo da se opustimo!’

Objavljeno: 05.09.23 u 13:25

‘Možemo ovo da proslavimo, ali već sutra moramo da se regrupišemo, gledamo meč Kanada – Slovenija’.

Kapiten košarkaške reprezentacija Srbije, Bogdan Bogdanović je nakon utakmice sa Litvanijom govorio na konferenciji za štampu. On je rekao da je osećaj sjajan i da im je Simanić dao sjajnu energiju.

-Osećaj je sjajan, hoću da kažem nešto od jutros. Naš saigrač Boriša Simanić, dao nam je sjajnu energiju, bili smo nervozni pošto smo prelazili iz jednog u drugi hotel. Ja sam posebno bio nervozan, a kad sam bio mlad uvek sam gubio od Litvanaca. Video sam njegovu poruku, posle dugačkog sastanka rekao nam je „dobro sam momci“, a to što misli o nama posle svega što se desilo. On nas je ujedinio, on je neverovatan momak, ovo je za njega – istakao je košarkaš Atlante.

Dodao je da je ovo važno i za njih i čitavu Srbiju.

-Naravno da je važno, prvo za nas, pa i za zemlju. Znate koliko volimo košarku. Srećni smo što smo tu i nastavljamo da se borimo. Nekada ne znam kako da se ponašam, da budem lider. Srećan sam što sam u toj poziciji. Svi smo mi kao igrači isti. Možda sam rekao Guduri nešto što voli. Srećan sam što je to primio kao lepu reč i što mu je pomoglo – ne sećam se šta je to bilo – nastavio je on.

Poručio je da nema opuštanja.

-Takav je ovaj turnir, ne smemo da se opustimo. Možemo ovo da proslavimo, ali već sutra moramo da se regrupišemo, gledamo meč Kanada – Slovenija i pripremimo se za sledećeg rivala. To sam naučio iz prošlih iskustava. Morate da se oporavite i spremite se za sledeću tešku utakmicu. Rezultat kaže da je 20 poena razlike, ali dali smo sve od sebe – upozorava Bogdanović.

Podsetimo, Srbija je savladala Litvaniju rezultatom 87:68 i plasirala se u polufinale Mundobasketa, gde će igrati protiv boljeg iz duela Kanada-Slovenija.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter