0
Košarka

FOTO: Twitter/@usabasketball

AMERIKA POMOGLA SRBIJI: SAD ponizile Italiju u borbi za polufinale Mundobasketa!

Objavljeno: 05.09.23 u 16:55

Četa Stiva Kera je bila dominantna

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država ostvarila je impresivnu pobedu nad Italijom rezultatom 100:63 u četvrtfinalu Mundobasketa, čime su se plasirali u polufinale ovog prestižnog takmičenja. Američki košarkaši su odigrali izvanrednu utakmicu, dominirali na terenu i sada sa nestrpljenjem očekuju ishod duela između Nemačke i Letonije, koji će odrediti njihove protivnike u polufinalu.

Ova utakmica bila je prava igra mačke i miša od samog početka. Italijani su trenutno imali prednost od 6:4 u prvim trenucima prvog kvartala, ali nakon toga, Amerikanci su demonstrirali apsolutnu dominaciju.

Na poluvremenu su Italijani bili svedeni na svega 24 poena, što jasno ilustruje odnos snaga na terenu, dok su Amerikanci stigli do impresivnih 46 poena nakon prvih 20 minuta igre.

Američki tim je briljirao u odbrani i istovremeno su se pokazali kao veoma timski igrači u napadu, ne forsirajući individualne akcije, već pametno raspoređujući poene među igračima.

Trener Stiv Ker imao je luksuz da odmori mnoge svoje ključne igrače tokom ove utakmice, uključujući i Entonija Edvardsa, koji nije proveo mnogo vremena na terenu i imao je priliku da se odmori tokom većeg dela drugog poluvremena.

Razlika na tabli je u jednom trenutku dostigla i impresivnih +40 poena, što je jasno signaliziralo dominaciju američke reprezentacije.

Najefikasniji igrač za SAD bio je Mikal Bridžs sa 24 poena, dok je Tajris Halibarton dodao 18 poena, a Ostin Rivs je zabeležio dvocifren broj poena sa 12 poena.

Ovom pobedom Sjedinjene Američke Države su napravile korak bliže ka osvajanju prestižnog Mundobasketa, dok su istovremeno ispunili jedan od preduslova za Srbiju da obezbedi mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Sada preostaje da Kanada, u duelu protiv Slovenije, završi posao kako bi se i Srbija zvanično kvalifikovala za Olimpijske igre.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter