0
Fudbal

FOTO: Starsport

PIKSIJEV SPISAK SA SAMO JEDNIM IGRAČEM IZ SUPERLIGE: Da li se Srbija previše lako odriče mladih talenata!?

Objavljeno: 04.09.23 u 17:35

Čini se da se ne obraća dovoljno pažnja na određenje stvari.

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja svoj pohod kad cilju, a to je plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine, čiji će domačin biti Nemačka. ‘Orlovi’ će 7. septembra igrati protiv Mađarske Beogradu, dok će tri dana kasnije gostovati Litvaniji. Do sada su ostvarene dve pobede protiv Crne Gore 2:0, Litvanije 2:0 i remi sa Crnom Gorom 1:1 i deli prvo mesto sa Mađarima.

Selektor Dragan Stojković Piksi je objavio spisak igrača za ova dva susreta, a ono što jeste zabrinjavajuće je da je tu samo jedan igrač iz domaćeg šampionata, Stefan Mitrović iz Crvene zvezde. Mislim da bi trebalo da se zapitamo, a najviše čelni ljudi srpskog fudbala gde greše.

Ono što je problem je što klubovi nemaju doovljno strpljenja za mlade talente i olako ih puštaju u inostranstvo, takođe do pre par godina nije se ulagalo u infrastrukturu. Istina je, nikli su novi stadoni u Leksovcu, Zaječaru, Loznici, Bačkoj Topoli, a najaveljeno je i još ulaganja.

Ono na šta treba da se baci akcenat jesu mladi talentovani igrači koje Srbije ima pregršt, a prvi primer su Čukarički Voždovac koji neguju svoj omladinski pogon, a konačno je i Crvena zvezda počela da ceni to što proizvede. Mađarska, koja je naš naredni protivnik u svom timu ima čak desetoricu fudbalera iz domaće lige, dok Litvanci 17.

Crvena zvezda je prošlu sezonu završila kao šampiona bez poraza, TSC je imao istorijsku sezonu, zauzeo je vicešampionsko mesto, a Čukarički između ostalog ima lucidnog Marka Docića koji sigurno ima kvalitet za reprezentativni fudbal. Naravno, ne spori se kvalitet ovih igrača koji su na spisku, ali možda bi nekad trebalo da se obrati više pažanja na one iz Superlige.

5
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter