0
Košarka

FOTO: FIBA

LITVANCI VELIKI DUŽNICI SRBIJI: ‘Orlovi’ imaju sutra veliki motiv!

Objavljeno: 04.09.23 u 18:20

Da naplatimo stare dugove.

Četa Svetislava Pešića nastavlja svoj pohod ka cilju na ovogodišnjem Mundobasketu, a to je osvajanje zlatne medalje. Naredna prepreka selekciji Srbije biće Litvanija, a susret se igra sutra od 10 časova i 45 minuta. Sutrašnja utakmica biće veliki motiv ‘orlovima’ iz više razloga.

Prvi i najvažnjiji razlog je prolaz dalje, tj. plasman u polufinale Svetskog prvenstva i borba za medalju. A drugi je rušenje neagtivce tradicije protiv Litvanije, koja nas je izbacivala u nekoliko velikih takmičenja do sada. Na Olimpijskim igrama Sidneju 2000. godine, naš nacionalni tim poražen je od sutrašnjeg protivnika rezultatom 76.63 i to baš u četrtfinalu.

Tri godine kasnije na Evropskom prvenstvu imali smo šansu za osvetu, ali ponovo smo poklelkli i poraženi i to ubedljivim rezultatom 98:82 i to se opet dogodili u četvrtfinalu. Nakon toga je usledila duža pauza u sastavljanju ove dve ekipe na veliki smotrama sve do 2010. godine i borbe za treće mesto na Mundobasketu, kada su nas lišili medalje, tada je bilo 99:88.

Poslednji put kada smo sa njima igrali u ovakvim mečevima je Eurobasket i to polufinale 2015. godine kada smo bili blizu pobede, ali se to čudenso proklestvo nastavilo, a rezultate je io 67:64. Ono što je zanimljivo je sadašnji selektor Svetislav Pešić nema negativan skor sa ovom selekcijom, jer su u tim porazima Srbiju vodili ‘Žoc’, Duda, Dule Sale.

Znači, popularni Kari ima sutra pirliku da ispostavi račun i skine to proklestvo.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter