1
Košarka

Borisa Simanic Srbija - Velika Britanija, kvalifikacije za svetsko prvenstvo FIBA 27 - Feb - 2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

KRAJ SEZONE ZA SIMANIĆA: Poznati lekar otkrio da li će Srbin moći da igra košarku!

Objavljeno: 04.09.23 u 12:57

Zdravlje je na prvom mestu, ali je i ovo važno pitanje

Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u košarci, srpski košarkaš Boriša Simanić doživeo je tešku povredu tokom utakmice protiv Južnog Sudana. Nakon udarca u predelu bubrega, Simanić je morao da prođe kroz dve operacije. Nažalost, posle prve operacije usledile su komplikacije, što je rezultiralo odstranjivanjem jednog bubrega.

Dr. Moma Jakovljević, stručnjak iz oblasti sportske medicine, dao je izjavu o Simanićevoj povredi i njenim posledicama.

Prvo je izrazio želju za brzim oporavkom Simaniću i povratak u Beograd.

Kada je reč o nastavku njegove karijere, doktor Jakovljević je objasnio: „Ova sezona je za njega završena. Međutim, posle pet ili šest meseci, moći će da se bavi košarkom. Bubreg je parni organ, tako da će sa jednim bubregom moći da živi i da ga čuva od upala i drugih problema.“

Simanić će biti podvrgnut kontrolama, a doktor Radovanović će ga pratiti. Povratku na teren može prethoditi detaljna medicinska procena i oporavak od povrede.

Ova povreda je izazvala zabrinutost, ali Simanićeva hrabrost i podrška stručnog medicinskog tima daju nadu u povratak na teren u budućnosti.

44
1

1 Komentara

  1. nje za sve reprezentativce koji tamo predstavljaju nasu zemlju. Plus, nadam se i da KSS ima fonda za ovakve situacije kada je potrebno pokazati solidarnost i obezbediti mu pristojnu karijernu kompenzaciju. Treba biti fer i reci da ako se to ne bi tako treiralo kao poseban slucaj, odmah se postavlja pitanje a ko ce to u buducnosti preuzimati licni rizik i braniti boje zemlje?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter