0
Košarka

Nikola Jovic during the friendly match between Serbia and Puerto Rico at Stark Arena on August 16, 2023 in Beograd, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

JOVIĆ NA PRAGU PRIZNANJA: Srbin u konkurenciji za laskavu nagradu na Mundobasketu!

Objavljeno: 04.09.23 u 13:50

Mladi srpski košarkaš zaista igra dobro

Na Svetskom prvenstvu u košarci, koje ulazi u završnih sedam dana, FIBA je započela sa objavljivanjem kandidata za prestižne nagrade, uključujući i nagradu za najboljeg mladog igrača. Među nominovanim igračima nalazi se i košarkaš iz Srbije, Nikola Jović.

Nikola Jović je pokazao izvanredne performanse tokom prve grupe faze turnira i zasluženo se našao među kandidatima za ovu prestižnu nagradu. Tokom turnira, prosečno je beležio 11.2 poena, 2.6 skokova i 3.4 asistencije po meču, sa ukupnim indeksom korisnosti od 13.6.

Iako se prvi favorit za osvajanje nagrade smatra Džoš Gidi iz Australije, Nikola Jović je svojim nastupom na Svetskom prvenstvu pokazao da je među najtalentovanijim mladim igračima u svetu košarke.

Pored Jovića, među kandidatima za nagradu nalaze se Paolo Bankero iz SAD, Španci Usman Garuba i Huan Nunjez, kao i Žan Montero iz Dominikane.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter