0
Fudbal

FOTO: Twittter/@KRCGenkofficial

GENK DOVEO ALBANCA: Belgijski velikan se pojačao pred mečeve sa Čukaričkim!

Objavljeno: 04.09.23 u 14:55

On je zapravo švajcarski reprezentativac

Belgijski fudbalski klub Genk, aktuelni vicešampion Belgije, suočava se ove sezone sa problemom realizacije i rešio je da pojača svoj napad. Prema informacijama iz švajcarskih medija, švajcarski reprezentativac Andi Zećiri je pred potpisom za ovaj klub koji će se takmičiti u Ligi konferencije, a trenutno igra za srpski klub Čukarički.

Zećiri, koji ima 24 godine, trenutno je član engleskog kluba Brajtona, ali nije deo njihovih planova. Tokom ove sezone nije igrao nijednu utakmicu za ovaj tim, te se traži rešenje za njegovu karijeru. Genk je odlučio da reaguje i blizu je angažovanja ovog talentovanog napadača na pozajmicu.

Brajton je Zećirija kupio 2020. godine od švajcarskog kluba Lozana za 4.000.000 evra, ali ga je potom slao na pozajmice. Prvo u Augzburg, a zatim prošle sezone u Bazel. Za švajcarskog prvoligaša je prošle sezone odigrao 50 utakmica u svim takmičenjima i postigao 18 golova, uključujući pet u Ligi konferencije, u kojoj je Bazel stigao do polufinala gde ih je zaustavila Fiorentina posle produžetaka.

Ako se realizuje pozajmica u Genk, Zećiri će ponovo igrati u Ligi konferencije, a osim Čukaričkog, rivali će mu biti i Fiorentina i Ferencvaroš. Dolazak švajcarskog reprezentativca u Leskovac očekuje se 5. oktobra, dok će Genk ugostiti Čukarički 14. decembra.

Genk je ove sezone odigrao 11 utakmica, a na četiri od njih nije postigao nijedan gol. S obzirom na probleme u napadu, klub se nada da će dolazak Zećirija unaprediti njihove performanse u narednim mečevima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter