0
Boks

FOTO: BSS

PRIPREME ZA NAŠE NAJBOLJE BOKSERE I BOKSERKE: Cilj su OI u Parizu!

Objavljeno: 03.09.23 u 09:50
Olimpijske igre se konačan cilj.
Najbolji bokseri i bokserke Srbije nalaze se na bazičnim pripremama na Jahorini, sa ciljem da što spremnije dočekaju seriju izazova u narednom periodu, sve do Olimpijskih igara u Parizu.
Srbija već ima dve olimpijske vize (Vahid Abasov i Natalija Šadrina), a bokseri i bokserke, koji vredno rade pod nadzorom selektora Milana Piperskog i Mirka Ždrala, veruju da će tim za Pariz biti još brojniji.
Na Jahorini su kapiten Vladan Babić, Vladimir Mirončikov, Almir Memić, Omer Ametović,  Semiz Aličić, Sara Ćirković, Milena Matović i drugi aduti Srbije, kao i grupa najboljih
juniora i juniorki, a tokom vikenda posetio ih je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.
FOTO: BSS
„Veoma teška i zahtevna sezona je ispred nas, ide sve po planu i programu, momci i devojke su veoma motivisani, marljivi, vredni i sve protiče u najboljom redu“, rekao je selektor muškog tima Milan Piperski.
Prvo takmičenje koje nas očekuje je Evrokup u Crnoj Gori, koji počinje 5. oktobra, dodao je on.
„Tu će se okupiti najbolji bokseri Evrope, ogroman je nagradni fond od strane Evropske federacije. Do kraja godine očekuje nas Evropsko prvenstvo do 22 godine, a naša reprezentacija sastavljena je uglavnom od mlađih boraca i cilj je da uzmemo medalju i napravimo što veći uspeh“.
Već u februaru idu kvalifikacije na svetskom nivou za Olimpijske igre, što nam je takođe veoma bitno, naglasio je Piperski.
„Posle toga prvenstvo Evrope u Beogradu, pripremamo se za sve te velike turnire. Siguran sam da će ovi momci koji vredno rade dati sve od sebe da naprave što bolji rezultat“, poručio je Piperski.
Selektor ženskog tima Mirko Ždralo, ujedno trener omladinske evropske i svetske šampionke Sare Ćirković, istakao je da mu je drago što su bokseri Srbije drugu godinu zaredom na pripremama u Republici Srpskoj.
FOTO: BSS
„Čeka nas jako zanimljiva, ali i vrlo iscrpljujuča jesen. Sleda nam Evropsko do 22 godine, Balkansko, seniorsko u Beogradu, kvalifikacije za Olimpijske igre itd. Sarin cilj je jasan, zlato na Evropskom, posvećeni smo tome, a pored toga videli smo na Evropskim igrama da imamo šansu da se još naših takmičara i želimo da izborimo još neku vizu“, rekao je Ždralo.
Kapiten boksera Srbije Vladan Babić rekao je da za „jak kalendar moraju da budu jake pripreme“.
„Mora vredno da se trenira da bismo ostvarili  naše ciljeve. I drugi treniraju isto ili možda i jače i zato nema odustajanja“, naveo je Babić i dodao da su uslovi na Jahorini apsolutno idealni ibda nisu mogli poželeti bolje.
FOTO: BSS
Sara Ćirković istakla je da će prvo nastupiti na „Zlatnoj rukavici“, a potom ide na EP za mlade u Baku po novo zlato.
„Glavni cilj je svakako Pariz, sledeće godine imam dva kvalifikaciona turnira i nadam se da ću se kvalikovati“, poručila je Ćirković.
Milena Matović posebno je izdvojila timski duh koji vlada na pripremama.
„Radujem se izazovjma koji dolaze. Ko god od nas uzme medalju biće to timski uspeh i nagrada za vredan rad i idealne uslove koje imamo od Saveza“, rekla je Matović.
FOTO: BSS
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter