0
Košarka

Kevin Panter )FOTO: Starsport)

PANTER O OČEKIVANJIMA ZA NAREDNU SEZONU: ‘Naše ambicije su visoke!’

Objavljeno: 03.09.23 u 11:35

‘Mislim da sve lepo funkcioniše.’

Kapiten Partizana, Kevin Panter ulazi sa jakom motivacijom u novu sezonu, a poručio je da je jako posvećen i da trenira žestoko.

-Čitav život sam takav. Treniram žestoko, posvećen sam… doduše nekada se zapitam… kako sam došao dovde? Ni sam ne znam – istakao je.

Dodao je da je imao tri nedelje slobodno i da je to iskoristio da se vidi sa dragim ljudima, ali i da nema previše vremena za odmaranje,

-Imao sam tri nedelje odmora kada nisam trenirao. Iskoristio sam to vreme da se vidim sa nekim ljudima koje ne mogu da vidim tokom sezone, ali generalno nemam previše vremena za odmaranje. Ubrzo sam krenuo sa individualnim pripremama – naveo je on.

Dotakao se i trenutnog sastava ‘crno-belih’.

-Tim izgleda dobro, doduše tek smo nekoliko dana ovde, ali ima nas koji smo tu već tri godine i poznajemo sistem. To pomaže novim igračima da sve shvate brzo. Ne moramo stalno da prekidamo trening kako bismo objašnjavali šta treba da se radi. Sećam se prve godine.. uh… nije bilo lako. Sada pred treću sezonu znaš šta trener želi i očekuje od tebe. Zato mislim da sve lepo funkcioniše – jasan je Kevin.

Tim Željka Obradovića jači je za Jaramza, Ponitku, a i Kamitskog Doužera, kojima je ovo prvo iskustvo u Evropi.

Istina da imamo iskustvo, video sam igrače koji su mnogo porasli, napredovali, od Smajlija, Balše, Jam koji više nije sa nama. Shvatamo koliko je teško, šta je sve potrebno da bi se pobeđivalo. Treba videti kako će se oni prilagoditi. Ako budu spremni da se prilagode, biće njima lakše i bolje. Zavisi samo od Frenka i Pi Džeja.. videćemo. Sve je na njima. Teško je to videti na treningu, jer trening je jedno, utakmica nešto drugo – rekao je kapiten Partizana.

Potom se osvrnuo na Ledeja sa kojim je već četiri godine zajedno.

-On je lud. To je moj brat. Od vremena kada smo bili u Milanu i od tada smo zajedno. Ne verujem da smo ikada očekivali da ćemo ovoliko biti zajedno saigrači. Sada mi je kao član familije. Četiri godine… ludo. Nikada nisam imao saigrača sa kojim sam četiri godine – govorio je on.

Na kraju sezone Panter je odlučio da produži saradnju sa ‘crno-belima’, a to je isto učinio i Zek Ledej.

-Mnogo mi znači poverenje saigrača. Znaju koliko sam ozbiljan, Zek me najbolje poznaje i drago mi je što je moja odluka da ostanem uticala i na njega. Leto je bilo ludo, posebno za mene. Znao sam da ako se odlučim da se vratim da će i on slično uraditi, na kraju se tako ispostavilo – kazao je.

Izneo je očekivanja za sledeću takmičarsku godinu.

-Naše ambicije su nam visoke od prvog dana kada smo se okupili. Ne zaboravljam šta su ljudi govorili kada sam došao prve godine, to me motiviše… svestan sam da ćemo imati metu na leđima jer svi znaju kakva smo ekipa sada. Timovi se sada sa posebnom pažnjom pripremaju za nas, ali to nije bitno, neće vam to pomoći, svi se spremaju – zaključio je Panter.

Podsetimo, Partizan u novu sezonu ulazi kao branilac titule u AdmiralBet ABA ligi, koju su osvojili nakon deset godina čekanja. Takođe, pokušaće da naprave korak ili dva dalje da odu u Evroligi, pošto im je fajnal-for izmakao za dlaku.

Koliko Srbija može na Svetskom prvenstvu u košarci?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter