0
Košarka

FOTO: FIBA

LIDER AMERIKANACA NE ZNA NI PROTIV KOGA JE IGRAO: „Čestitam broju 22 – igramo još, samo o tome razmišljamo!“

Objavljeno: 03.09.23 u 19:42

Da li će im se potcenjivanje obiti o glavu.

Napravila je Litvanija veliko iznenađenje na Mundobasketu, jer je u poslednjem meču druge grupne faze pobedila selekciju SAD sa 110:104, ali će obe ekipe nastaviti takmičenje u četvrtfinalu. Litvanija će se sastati sa Srbijom, dok će SAD odmeriti snage sa Italijom, a nakon ovog meča, jedna izjava zvezde američkog tima Entonija Edvardsa, privukla je pažnju javnosti.

On nije znao ni koji je to igrač rešio ovaj duel, već ga je oslovio samo sa „broj 22“. Sve to može govoriti o nezainteresovanosti američkih košarkaša, samim tim i o određenom potcenjivanju protivnika.

Srećom, igramo još i to je sve o čemu razmišljam. O sledećoj utakmici. Gledaćemo video, izvući pouke, ali idemo dalje. Pošteno su nas dobili. Čestitam broju 22, pogodio je dve velike trojke u četvrtoj četvrtini, van balansa, dok je padao van granica igrališta, jednu u poslednjim sekundama napada. Izbio sam mu loptu, uhvatio je i pogodio. Svaka mu čast, pošteno su nas dobili – rekao je Edvards posle poraza njegove selekcije.

Sa druge strane, selektor SAD Stiv Ker, kratko je analizirao ovaj meč, ali i poručio da je njihov cilj i dalje zlatna medalja.

Sjajna utakmica. Litvanija je fantastično počela meč, pogodila prvih devet ili 10 trojki… Sviđa mi se kako su momci uzvratili, zaigrali daleko bolje u drugom poluvremenu, borili se kao ludi, imali dobar nalet, ali nije bilo dovoljno. Srećom nas ovo ne remeti da ostvarimo cilj, a to je da osvojimo zlato, ali je ovo je bilo odlično iskustvo, jer ovo je FIBA. Tu su sjajni timovi koji imaju kontinuitet koji razumeju šta rade i Litvanija je bila briljantna i zasluženo je pobedila – zaključio je Stiv Ker.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter