0
Košarka

FOTO: FIBA

ITALIJA BOLJA OD PORTORIKA ZA VODEĆU POZICIJU U GRUPI: Srbija svim silama mora do pobede nad Dominakonom! (VIDEO)

Objavljeno: 03.09.23 u 12:15

Zanimljivo popodne nas očekuje.

Nacionalni tim Italije savladao je Portoriko rezultatom 73:57 i plasirao se u četvrtfinale Mundobasketa kao vodeća ekipa u grupi. ‘Azure’ su do trijumfa vodili Rici Tonut koji su postigli po 15 poena, a svoj doprinos su dali i Fontekio sa 12 i iskusni Datome koji je ubacio 11 puta.

Portorikanci su ušli bolje u duel i napravili seriju od 4:0, međutim, izabranici Đanmarka Poceka su se brzo probudili i napravili čak seriju od 15:0. Nije igra Italije izgledala lepršavo, Portoriko je pretio, ali kada je bilo najpotrebnije tu je Datome, da svojim iskustvom sve to popravi.

Treća četvrtina je nije bila efikasna, a u njoj je bio preokret i vođstvo Portorika (43:41), ali je Itlaija na krilma Điđija Datomea i Simonea Fontekija uspela da se vrati. Njihovim trojkama ‘azruii’ su uspeli da se vrati i ipobedu 51:47 pred odlučujućih 10. minuta, a u poslednjoj deonici su rutinski priveli meč u svoju korist za pobedu vrednu četvrfinala SP.

Tim Svetislava Pešića danas igra od 14 časova protiv neugodne Dominikanske Republike i potrebna je pobeda kako bi se plasirali dalje. Međutim, ‘orlovi’ ne mogu više do prve pozicije, tako da će se boriti za drugo mesto u grupi i najverovatnije meč sa SAD-om u četvrtfinalu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter