0
Košarka

FOTO: FIBA

DOBIĆEMO NOVE PRVAKE SVETA: Kanada u direktnom duelu za prolaz izbacila Španiju i osigurala četvrtfinale!

Objavljeno: 03.09.23 u 18:20

Sjajan meč koji je odlučio poslednjeg učesnika nokaut faze.

Košarkaška reprezentacija Kanade, zvanično je poslednji učesnik četvrtfinala Svetskog prvenstva u košarci, nakon trijumfa nad Španijom rezultatom 88:85. Uspeli su Kanađani da se vrate u meč iz zaostatka od 12 poena razlike i da u poslednjoj deonici uzmu stvar u svoje ruke.

Iako su u prvi mah promašivali pojedine otvorene šuteve, Kanađani nisu stali, bili su uporni i uz dobru odbranu, pronašli su recept za trijumf. Španija je na kraju imala i šut za produžetak, koji je iz velike daljine uzeo Aleks Abrines, a malo je falilo da gledamo dodatnih 5 minuta.

FOTO: FIBA

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Šej Gildžes Aleksander sa 30 poena i 7 asistencija, dok je Dilon Bruks dodao 22. Na drugoj strani, Vili Ernangomez je brojao do 25, a Aldama do 20 koševa.

Sve u svemu, zaslužen trijumf Kanade i prolazak u nokaut rundu sa prvog mesta u grupi, što im u četvrtfinalu donosi meč protiv selekcije Slovenije. Samim tim, drugoplasirana Letonija će odmeriti snage sa Nemačkom.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter