0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SADA JE SVE JASNIJE: Bahar odlučio da Leković ide u Španiju, a da novi štoper dođe iz Bazela, evo i zašto!

Objavljeno: 02.09.23 u 15:13

Više odgovara njegovom stilu igre

Crvena Zvezda je donela značajne promene u svojoj defanzivnoj liniji u protekla 24 sata nakon što je Stefan Leković napustio tim na pozajmicu u Španiju, a na njegovo mesto stiže mladi Naser Điga (21) iz Bazela.

Mladi reprezentativac Burkine Faso očekuje se da stigne u Beograd u nedelju, a njegov dolazak je u skladu s vizijom trenera Baraka Bahara. Izraelski stručnjak trenutno stavlja akcenat na brze štopere kao prioritet u odnosu na iskustvo, a u Đigi je prepoznao brzinu i talenat koji su mu potrebni. Iako Leković ima svoje kvalitete, Bahar nije video njegovu ulogu u svojoj taktičkoj postavci, te je odlučio da unese promene u timu s ciljem izgradnje perspektive za budućnost.

Jedan od ključnih razloga za ovu rotaciju je Baharov cilj da formira tim za buduće izazove, a Điga se savršeno uklapa u tu viziju. S druge strane, zadržavanje Lekovića u ekipi nije imalo smisla ako mu ne bi bila pružena prilika za igru. Leković će provesti narednu godinu dana u Viljarealu B, uz opciju otkupa vrednu četiri miliona evra i 20% od naredne prodaje. Takođe, tim iz Španije će plaćati penale ukoliko mladi štoper ne bude uključen u tim.

Što se tiče Đige, opcija otkupa nije obavezna. Ako se dokaže u narednoj godini, Crvena Zvezda će Bazelu isplatiti dva miliona evra za njegov transfer.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter