0
Košarka

Marko Guduric Svetislav Pesic Bogdan Bogdanovic Dusan Ristic Srbija - Juzni Sudan, Svetsko prvenstvo, kosarka 30.8.2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

PEŠIĆ GOVORIO O ODLUČUJUĆEM DUELU SA DOMINIKANOM: „Pokazali su da mogu da igraju sa svima!“ (VIDEO)

Objavljeno: 02.09.23 u 16:14

„Već su neki od favorita ispali.“

Košarkaška reprezentacija Srbije, igraće u nedelju od 14 časova poslednju utakmicu druge grupne faze Svetskog prvenstva u košarci. Rival će im biti selekcija Dominikanske Republike, a taj duel, odlučiće o putniku u četvrtfinale.

U susret izazovu koji očekuje Orlove, govorio je selektor Svetislav Pešić, koji je stao pred srpske novinare u Manili.

– Dobro nikome nije drago kad se izgubi. U stvari mnogo je bolje kad se pobedi nego kad se izgubi. Mi smo ovde na Svetsko prvenstvo došli ne da pobeđujemo samo Italiju nego da pobeđujemo sve što možemo. To se malo stvorila ta atmosfera – Italija, Italija… To je naravno malo i uticalo na mentalni prilaz i tako dalje. To sve pomalo utiče. Ne možemo da kažemo da ne utiče. Nismo pobedili tu utakmicu ali nismo se ni obrukali, prema tome moramo da gledamo šta se dešava u sledećoj utakmici. To je sistem turnira, nema puno plakanja, nema puno tuge – istakao je Pešić i dodao:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mozzart Sport (@mozzartsport)

– Moramo da se vratimo, držali smo sastanak, objasnili smo šta nam je cilj, šta nismo dobro uradili, šta treba da popravimo i špta moramo da uradimo protiv jedne ekipe koja nije Italija ali koja je ovde pokazala da ovde moramo da izrespektujemo taj njihov kvalitet, pre svega napadački kvaltiet. Nije to samo Tauns, tamo je i Feliz, jedan od najboljih plejmejkera ACB lige. Tu je puno tih mladih igrača, dobrih igrača, iskusnih igrača, većina njih igra po Evropi, Pokazali su ovde da mpgu da igraju sa svakim. Sinoć su izgubili jer su ušli u utakmicu kako su ušli. Ono, lako ćemo.A ti ako hoćeš da pobediš ne možeš tako, videli ste kako su se ovi drugi razigrali i oni su izgubili utakmicu. Protiv nas naravno mi nosimo ime zemlje košarke. Protiv nas su svi specijalno našpanovani. Specijalno se priremaju, specijalno se motivišu, tako da su protiv nas uvek svaka ekipa igra tako da nam nije lako. Sada ćemo posle ovog sastanka sa nama pre večere daćemo ekipi malo informacija o njima. Sutra je normalan dan, kao i svi prethodni i to je to.

head coach Svetislav Pesic and Aleksa Avramovic (R) during the friendly match between Serbia and Puerto Rico at Stark Arena on August 16, 2023 in Beograd, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Pobeda naše selekcije protiv Dominikanske Republike, neće nam garantovati prvo mesto u grupi, već će do toga doći samo u slučaju Portorika nad Italijom.

– Tako je, mi smo sinoć isto tako mislili, ali ovo je ludo prvenstvo, videli ste šta se dešava u ostalim grupama. Već su neki od favorita ispali, kao što je Australija za koju se računalo da će se boriti za neku od medalja. Grčka je ispala, vidite da se ne zna šta će Španija da uradi sa Kanadom. Ludo prvenstvo, dešavaju se čudne stvari, a mi moramo da mislimo na ono što smo uradili u dosadašnjem delu, a uradili smo puno dobrih stvari. I stvarno smo dobro igrali. Sinoć smo odigrali takvu utakmicu, znali smo da će biti teško, ali prave ekipe su one ekipe koje se posle poraza brzo vraćaju. Ja verujem u ovu našu ekipu, verujum u njihovu želju, ambiciju. Naravno, ponavljam, moram da ponavljam bez obzira na komentare koji stižu i do mene – rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić.

Podvukao je na kraju Pešić da je Italija jedan od najboljih svetskih reprezentacija.

– Moram to da kažem, nije da tražim izgovore, ali vi veoma dobro znate koliko sam ja ekipa trenirao za ove dve godine. Svaka akcija druga ekipa, svako prvenstvo puno ekipa. Ovde fali puno igrača, mislim fali, nisu tu… ne fale, da se razumemo. Svaki igrač je važan, ovde pre svega, tako da to pitanje neuigranosti mi pokušavamo da nadoknadimo ambicijom, odbranom, željom. Nismo juče odigrali dobru odbranu iz tranzicije, nismo, oni su izuzetno dobra ekipa. To bih želeo da kažem, ta ekipa se ne sme potceniti. Poštujem i rumunsku i albansku reprezentaciju, mađarsku, nijednu ne omalovažavam, svi imaju pravo da se razviju i žele da pobeđuju, ali mi smo izgubili od jedne od najboljih reprezentacija na svetu, od Italije, i mi to moramo da znamo. Svi moraju da znaju, navijači, a mi to teško priznamo, u životu da je neko bolji od nas. Ali ćemo morati. Napredovati je moguće samo ako znaš da i od tebe ima neko bolji. I da to bude motiv da ga stigneš i da od njega nešto naučiš. Fantastična i uigrana ekipa, vi koji to duže pratite treba da obavestite naše navijače, jer naši navijači navijaju i jedini imaju pravo da napadaju i kritikuju i budu ožalošćeni – zaključio je Pešić.

Koliko Srbija može na Svetskom prvenstvu u košarci?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter