0
Košarka
Južni Sudan

FOTO: Twitter/@FIBAWC

JUŽNI SUDAN IDE U PARIZ: Najmlađa država na svetu napravila veliki uspeh na Mundobasketu!

Objavljeno: 02.09.23 u 14:33

Olimpijske igre će biti poseban spektakl za njih

Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana postigla je senzacionalnu pobedu nad selekcijom Angole rezultatom 101:78 na poslednjem meču Mundobasketa. Ovaj istorijski trijumf ne samo da je donio čast njihovoj zemlji već im je obezbedio plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.

Najzaslužniji za ovu veličanstvenu pobedu bio je Karlik Džons, koji je briljirao na terenu sa impresivnih 26 postignutih poena, 15 asistencija i 7 skokova, uz indeks korisnosti od čak 40. Džonsova fantastična igra odvela je njegov tim do trijumfa i istorijskog plasmana na Olimpijske igre.

Na Olimpijskim igrama ima mesta samo za jednu afričku selekciju, a Južni Sudan je postao ta selekcija zahvaljujući svojoj izvanrednoj igri tokom Mundobasketa. Ovo je bila njihova treća pobeda u pet odigranih utakmica na turniru.

Pored Džonsa, drugi igrači su takođe odigrali ključne uloge. Marial Šajok je doprineo ekipi sa 18 poena, Nuni Omot sa 17, Venijen Gabriel sa 15, a Majok Deng sa 10 poena. Ovaj kvartet, zajedno sa Džonsom, postali su heroji i ponos svoje mlade države Južni Sudan, koja je osnovana tek 2011. godine.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter