0
Evrokupovi

during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Partizan and Javor Ivanjica at stadium FK Partizan (JNA) on August 27, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SRBI NA GOTOVO PET GOLOVA MINUSA PROSEČNO: Jako loša statistika prilikom eliminacija naših predstavnika!

Objavljeno: 01.09.23 u 10:05

Nestvarno zvuči podatak.

Srpski predstavnici u Evropi su u najmanju ruku imali jako loše leto, a izuzetno neprijatno zvuči podatak da su naša najjača tri kluba u kvalifikacijama u najmanju ruku počišćeni od strane ozbiljnih rivala. Kada se uzmu u obzir dvomeči gde su naši klubovi ispadali, a praktično to su svi osim duela Partizana sa Sabahom, gol razlika iznosi mizernih 4-23. Na to možemo i dodati da smo po broju uzetih bodova 48. zemlja, od 54 koliko ih ima takmičare u evropskim klupskim takmičenjima.

Naime, Partizan, doskorašnja sila u okvirima naše zemlje, a neretko neprelazna prepreka za veliki broj timova u kvalifikacijama, počišćen je od Nordsjelanda ukupnim rezultatom 0:6 u dvomeču gde apsolutno ništa nisu pokazali. Ruku na srce, crno-beli su komotno mogli da prime i dvocifren broj golova u dvomeču, ali pre svega izostanak kocentracije u Danskoj je relativno upristojio poraz tima iz Humske.

TSC sa druge strane, imao je preko puta sebe daleko jačeg rivala, ali je ostavio podjedanko loš utisak. Braga je odradila posao u Kamenolomu, da bi u prvih 20 minuta u topoli pokazala deo svog naoružanja. Utisak je da bi crveno-beli iz Portugala mogli da daju u Topoli takođe dvocifren broj golova popularnim Lavovima ali ipak su odlučili da skinu nogu sa gasa i ne zapinju previše. Ipak se i taj dvomeč završio sa šest golova razlike za inostrani tim, odnosno 1:7 za Bragu.

Možda najbolji utisak u duelima sa ozbiljnim rivalima ostavio je Čukarički. Ruku na srce njihovih 1:6 protiv Olimpijakosa je za nijansu bolji rezultat, ali ipak kada se uzme u obzir budžet timova, i da su Brđani praktično oba duela odigrali pred gostujućim navijačima, faktički, donosi donekle olakšanje za finalistu Kupa naše zemlje. Ipak moraće i oni mnogo bolje u grupnoj fazi LK ako žele da poprave utisak.

Uz dužno poštovanje prema APOELU-u deluje da bi i Vojvodina primila barem šest golova u dvomeču, jer su dozvolili sebi da da izgledaju bezopasno od rivala sa prilično starim timom, sa velikim finansijskim problemima, samim tim razumljivo je kako nisu Novosađani rezultatski doživeli debakl, ali ni oni na tereni nisu ništa više pokazali od ostalih predstavnika, protiv dosta slabijeg rivala od ostala tri.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter