0
Košarka

head coach Svetislav Pesic and Aleksa Avramovic (R) during the friendly match between Serbia and Puerto Rico at Stark Arena on August 16, 2023 in Beograd, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„DA SE NE PALIMO PREVIŠE“: Pešić skreće pažnju pred utakmicu sa Italijanima!

Objavljeno: 31.08.23 u 13:40

„Znaju se veoma dobro, ništa nisu promenili u načinu igre.“

Košarkaška reprezentacija Srbije, prvu fazu Svetskog prvenstva u košarci završila je bez poraza, pa će u drugu grupu preneti 3 trijumfa. Svoje utiske pred utakmicu sa selekcijom Italije, koja je prva za naš tim u drugoj fazi, izneo je selektor Svetislav Pešić.

– Što se tiče utakmice sa Italijom to je naša četvrta utakmica sa veoma jakim protivnikom koga mi jako dobro poznajemo. A i oni nas! Mi njih bolje jer oni već tri godine igraju u svim takmičenjima u praktično nepromenjenom sastavu. Uigrana ekipa, znaju se veoma dobro, ništa nisu promenili u načinu igre. Napredovali su kao i svaka ekipa ovde. Naša je situacija drugačija mi smo nova ekipa i njihova prednost je izuzetna uigranost. Naša je jedna velika želja, motivacija – rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić, a potom i dodao:

– Samo ne bi bilo dobro, da se ne palimo previše, da ta motivacija i velika želja da se odigra najbolje ne vrati kao bumerang. Moramo da ostanemo mirni, da se držimo plana igre kako treba protiv njih igrati i da ćemo onda tu utakmicu da pobedimo. Ja u to uopšte ne sumnjam jer smo mi spremni za jedan takav izazov. Eto, to je to.

Trenirali su Aleksa Avramović i Filip Petrušev, što prethodnih dana nije bio slučaj.

– Ostali momci su tu. Ova dvojica su juče mogla da igraju ali smo uspeli da ih zaštitimo, da ih ne trošimo. Trenirali su dobro i juče i danas i sigurno će da igraju sutra. To je dobra vest.

Koliko Srbija može na Svetskom prvenstvu u košarci?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter