0
Košarka

Aleksa Avramovic (C) during the FIBA World Cup 2023 Group B match between Srbija and Puerto Rico at Araneta Coliseum on August 28, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

AVRAMOVIĆ GOVORIO O ITALIJI I POSLAO PORUKU PODRŠKE SIMANIĆU: „Postoje važnije stvari od košarke!“ (VIDEO)

Objavljeno: 31.08.23 u 14:35

„Pobedom smo zvanično u četvrtfinalu, motivacija nije upitna.“

Košarkaška reprezentacija Srbije će u prvom meču druge faze Mundobasketa odmeriti snage sa selekcijom Italije. Orlovi su u drugu grupu preneli sva tri trijumfa, dok Italijani imaju skor 2/1.

O svemu tome, govorio je Aleksa Avramović, koji je pre priče o samoj utakmici, poslao poruku podrške Boriši Simaniću.

– Postoje stvar važnije stvari od košarke. Simanić je dobio nezgodan udarac koji ga je odvojio od nastupa na takmičenju. Ovom prilikom želim da mu pošaljem podršku, pošto nije sa nama trenutno, na oporavku je. On je veliki deo tima, dodatna motivacija za ono što nam sledi – istakao je Avramović na startu razgovora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

Dobro zna Avramović šta to Srbiju očekuje u duelu sa Italijom, ali i da u slučaju trijumfa, naš tim zvanično i obezbeđuje mesto u četvrtfinalu.

– Pobedom smo zvanično u četvrtfinalu, motivacija nije upitna. Dobili su nas u kvalifikacijama za OI i u osmoni finala Evrobasketa prošle godine. Imali smo prilike da se susretnemo sa ekipama koje neguju sličan stil igre. Portoriko igra brzu tranzicionu košarku, protiv njih smo dobro odigrali. Sutra ćemo imati isti pristup sa maksimalnom agresivnošću u odbrani. Znamo šta nam pobeda donosi, nama i Boriši.

Srbija se dobro sprema za meč koji ih očekuje.

– Mi se sprememo u četiri zida. Temeljno prelazimo stvari, kao i uvek i daćemo sve od sebe da pobedimo – istakao je bek Partizana, a potom je progovorio i o povredi koju je doživeo na meču sa Portorikom:

– Noga je odlično, trenirao sam prethodnih dana – zaključio je Avramović.

Koliko Srbija može na Svetskom prvenstvu u košarci?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter