0
Košarka

Igor Rakocevic Crvena Zvezda - Partizan ABA liga finale May, 27. 2022. Belgrade Serbia. 27.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

RAKOČEVIĆ O NBA IGRAČIMA: ‘Nazivaju sebe svetskim prvacima, to je zabluda!’

Objavljeno: 30.08.23 u 09:15

Nekadašnji reprezentativac Srbije imao šta da kaže.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Igor Rakočević govorio je o NBA igračima i o tome da li su oni svetski prvaci ako osvoje to takmičenje.

-NBA ekipe koje osvoje titulu nazivaju sebe svetskim prvacima. To je zabluda. Niste pobedili nikoga van granica SAD-a. Čak i ako je veliki broj najboljih igrača na svetu u NBA ligi. Najbolja ekipa u NBA bi pobedila najbolju neameričku ekipu po NBA pravilima. Ali po pravilima FIBA? Srećno s tim. Šanse su 50-50 u najboljem slučaju – poručio je on.

Podsetimo, dosta prašine se podigla izjava altetičara Noe Lajlsa da je smešno zato što NBA igrači nazivaju sebe svetskim prvacima ako osvoje to takmičenje. On je istakao da je on morao da se bori za zlato u Budimpešti da se bori protiv celog sveta. Ova njegova izjava naleteja na brojne zvezde Amerikanaca, jer oni njihovu ligu smatraju najjačom na svetu.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter