0
Košarka

FOTO: FIBA

POZNATI SVI UČESNICI DRUGE FAZE MUNDOBASKETA: Grčka pobedila Novi Zeland, Španija lako protiv Irana! (FOTO)

Objavljeno: 30.08.23 u 17:24

Gotova je prva faza.

Šesti dan Svetskog prvenstva u košarci obeležili su poslednji mečevi prve faze takmičenja. Sada je poznato svih 16 učesnika druge, takođe grupne faze, a u pitanju su: Srbija, Dominikanska Republika, Italija, Portoriko, SAD, Litvanija, Crna Gora, Grčka, Slovenija, Nemačka, Australija, Gruzija, Španija, Kanada, Brazil i Letonija.

U poslednja dva duela prvog dela šampionata, Grčka je uz dosta muke slavila protiv Novog Zelanda sa 83:74, što im je i donelo plasman dalje. Najefikasniji u redovima trenera Dimitrisa Itudisa, bio je doskorašnji košarkaš Partizana Joanis Papapetru sa 27 poena i 6 skokova, dok je Larencakis postigao 20.

Na drugoj strani, istakao se Šea Ili sa 27 koševa i 8 asistencija.

FOTO: FIBA

Prvu fazu su zatvorili Španija i Iran, a ubedljivo je slavila Furija sa 85:65. Selektor Skariolo je odmarao Rudija Fernandeza, a ostalima je podelio minutažu.

Do trijumfa ih je vodio Huančo Ernangomez sa 21 poenom, dok je njegov brat Vili postigao 16 uz 9 skokova. U redovima Irana Amini je stigao do 19 koševa.

Koliko Srbija može na Svetskom prvenstvu u košarci?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter