0
Košarka

FOTO: FIBA

MUNDOBASKET 2023: SAD ubedljivo protiv Jordana, Venecuela pakuje kofere, Brazil rutinski! (VIDEO)

Objavljeno: 30.08.23 u 14:15

Novi dan na svetskoj smotri.

Košarkaši SAD-a opravdali su ulogu favorita i ubedljivo savladali selekciju Jordana rezultatom 110:62 i sa maksmilanim učinkom prošli u narednu fazu. U redovima pobedničke ekipe najefikansiji bio je Edvards sa 22 poena, ujedno i najviše na susretu, slede ga Portis sa 13 i Džekson sa 12.

Kod Jordanaca najviše se istakao Džeferson koji je ubacio 20 koševa, potom Ibrahim 10 i Dairi 9. Ameri će u narednoj fazi igrati protiv selekcije Crne Gore.

U deulu grupe između Gruzije i Venecuele, pobedu je odnela evropska ekipa rezultatom 70:59, dok su Južnoamerikacni ispali sa sva tri poraza. Kod Gruzijaca najefikasniji je bio Šengelija sa 25 poena, zatim Bitadž sa 11 i Abronikašvili sa 9. U ekipi  Venecuele najbolji je bio Kolemnares (16), Materan (12) i Hulijent (10).

U narednoj fazi selekcija Gruzije igraće protiv Australije. 

Košarkaši Brazila savladali su još jednu ekipu koja će morati da pakuje kofere, a to je selekcija Obale Slonovače koju su savladali rezultatom 89:77. Brazilci takmičenje po grupi završavaju sa 2-1 učinkom i u sledećoj fazi igraće protiv Letonije. 

Najefikasniji u timu Brazila bio je Mateus sa 24 koševa, slede ga Soares sa 15 i De Paul sa 13. U afričkoj ekipi najbolji je bio Bah koji je postigao 13 poena, Dijabate sa 12 i Dejli sa 11.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter