0
Košarka

Thomas Huertel (L) and Branko Lazic Crvena Zvezda v Real Madrid-Euroleague 2021/22 Beograd, 08.03.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

FRANCUSKA URUŠAVA NACIONALNI TIM: Državni vrh oštro protiv predloga da se Ertel vrati u sastav!

Objavljeno: 30.08.23 u 21:33

Bes vlada unutar ekipe

Nikola Batum, poznati francuski košarkaš, istakao je hitnu potrebu za ujedinjenim naporima kako bi se postigao bolji rezultat na Mundobasketu 2024. godine, nakon razočaravajućeg nastupa Francuske na prethodnom takmičenju.

Batum je javno izneo svoju zabrinutost u vezi sa situacijom u francuskom košarkaškom timu, naglašavajući da je ključno da svi igrači budu dostupni i angažovani kako bi se postigao bilo kakav uspeh u Parizu 2024. godine.

„Neophodni su nam svi resursi u Parizu, najbolji igrači, optimalni uslovi za igru – svi faktori koji će nam omogućiti da budemo na vrhunskom nivou. Ne želim da se politika meša u ovu situaciju, potrebna nam je najbolja moguća ekipa u Francuskoj“, izjavio je Batum sa zabrinutošću.

Međutim, reakcija nije izostala. Ministarka sporta Francuske, Ameli Udi-Kaster, stala je u odbranu odluke o neodabiru određenih igrača za reprezentaciju, naglašavajući da se pitanje odlaska francuskog pleja u Rusiju nikada nije postavljalo. Ministarka je objasnila da je odluka o sastavu tima doneta uzimajući u obzir različite faktore, uključujući i etičke i sigurnosne aspekte.

Odluke koje se tiču naših sportista ne smeju biti dovedene u pitanje. One se zasnivaju na naporima da se zaštiti njihova sigurnost, kao i doslednost i etika koje ministarstvo sprovodi. Naš prioritet je sportistima omogućiti najbolje okruženje. Toma Ertel je svestan posledica svoje odluke i to nije bilo pitanje u izveštajima. Francuska već poseduje izvanredne košarkaše“, istakla je ministarka Udi-Kaster.

S obzirom na ovu razmenu mišljenja, pitanje sastava francuske košarkaške reprezentacije za buduće turnire očigledno ostaje otvoreno i predstavlja izazov za usklađivanje sportskih ambicija i različitih faktora koji utiču na timsku dinamiku.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter