0
Košarka

FOTO: FIBA

DONČIĆ I EKIPA LAKO PROTIV TAVARESA: Đorđevićeva Kina nemoćna – Portoriko ide dalje! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.08.23 u 15:59

Ostala su još dva meča.

Kraju se bliži i poslednji dan prve faze Mundobasketa, a polako saznajemo i poslednje učesnike drugog dela prvenstva. U okviru grupe F, Slovenija je lako slavila protiv Zelenortske Republike sa 92:77, tako obezbedivši prvo mesto u grupi i maksimalan skor.

Do trijumfa ih je vodio Luka Dončić, koji je imao nešto slabije šutersko izdanje, ali je upisao 19 poena, 9 asistencija i 7 skokova. Pratio ga je Kremen Prepelič sa 18 poena i 7 asistencija, dok je na drugoj strani Gomeš ubacio 17 koševa.

U poslednjem susretu grupe u kojoj igra Srbija, Portoriko je bio bolji od Kine koju sa klupe predvodi nekadašnji selektor naše zemlje Aleksandar Saša Đorđević. Rezultat je bio 107:89, a Kinezi nisu imali rešenja za raspucane Portorikance i takmičenje će nastaviti u razigravanju za plasman od 17. do 32. mesta.

FOTO: FIBA

Vejters je postigao 22 poena, dok je Romero uz 18 uhvatio i 10 skokova. Na drugoj strani, Žao je bio najbolji u redovima Kine sa 16 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter