0
Košarka

FOTO: Twitter/KSS

TREĆA ČETVRTINA PROTIV PORTORIKA KAO OPOMENA DA NEMA OPUŠTANJA: Već viđen scenario!

Objavljeno: 29.08.23 u 10:10

‘Ko visoko leti nisko pada’.

Košarkaška reprezentacija Srbije prošla je u narednu fazu Mundobasketa ostvarivši dve pobede nad Kinom 105:63 i  Portorikom  94:77. To jeste super, ali ima u tim trijumfima i dosta stvare koje mogu dosta da zadaju glavobolje selektoru Svetislavu Pešiću, jer nije baš sve tako sjajno bilo.

U prethodnom periodu naučili smo da je glavna boljka ‘orlova’ opuštanje pri velikoj prednosti i ta čuvena treća četvrtina. Juče protiv Portorika, naša selekcija je imam prednost od 30 razlike na poluvremenu, što je bila potpuna dominacija. Naši igrači leteli su po terenu i bila je lepa i lepršava igra sa odličnom i agresivnom odbranom.

Međutim, ono što se desilo nakon odmora je već viđen scenario i nikako da nauče da se ne treba opuštati i ni ući uspavan u u drugo poluvreme. Očigledno nam je kobna ta treća četvrtina. Srbija jeste ostvarila tu pobedu od +17, ali na poluvremenu je bilo +30 i to je zabrinjavajuća činjenica. Jači protivnici neće praštati to i rado će prihvatiti taj poklon.

Upravo je Italija na Akropolis kupu to uradila, gde smo imali +17 i na kraju smo ispustili tu prednost i poraženi smo rezultatom 89:88. Takođe i na Eurobasketu prošle godine protiv ‘azura’ se nismo dobro proveli, a imali smo prednost. Mi jesmo zemlja košarke i imamo sjajne igrače, ali najvažnije je ostati pribran i na zemlji i da utakmice nije dobijena dok sudija ne svira kraj i ne istekne vreme.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter