0
Košarka

FOTO: FIBA

NEMCI PREGAZILI FINCE: Sa maksimalnim učinkom okončali prvu fazu Mundobasketa! (VIDEO)

Objavljeno: 29.08.23 u 11:25

Odlične igre ove selekcije.

Košarkaška reprezentacija Nemačke ubedljivo je savladala Finsku rezultatom 101:75 u trećem kolu Mundobasketa. Nemci su ovaj deo šampionata okončali sa maksimalnim učinkom, dok će Finci morati da pakuju kofere i idu kuću, jer su završili učešće na ovoj smotri.

Susret je počeo u nešto slabijem i sportijem ritmu, gde se dugo čekalo na prve poene. Prvi koš smo videli od strane Nemaca sa linije slobodnih bacanja, ali je Finska brzo uzvratila šutem za dva poena. Izjednačena igra je bila tokom čitave prve četvrtine, ali su na kraju iste Finci uspeli da dođu na +3.

Prve ponede u drugoj deonici postigla je Finska, gde su došli na +4 (25:21), ali su se Nemci probudili i dali gas, što im se isplatilo, jer su na poluvreme otišli vođstvom od +8 (47:39). Odmor je više prijao Nemačkoj, pa su njeni igrači krenuli silovito u drugom poluvremenu, gde su stvorili najveću prednost na susretu od +21 (71:50).

U poslednjoj deonici rutinski su odradili posao, bilo je pitanje samo koliko će se završiti na kraju, pa su Nemci došli do cifre od 101 poena. Najefikansiji u pobedničkoj ekipi bili su Bonga Šruder sa po 15 poena, Timan sa 13 i Vagner sa 12. Kod Finaca najviše se istakao  Olivijera Nkamue sa 14, zatim lari Sepala i Lauri Markanen sa po 12.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter