1
Fudbal

LALATOVIĆ PORUČIO: ‘Najviše volim da radim u Srbiji, ali postoje ljudi koji žele da mi zabrane rad u njoj!’

Objavljeno: 29.08.23 u 14:00

‘Jedan čovek iz Novog Sada mi je, čak, rekao da će da se potrudi da me fudbalski uništi.’

Nekadašnji trener Crvene zvezde, Nenad Lalatović više nije trener ukrajinske Zorje, a u razgovoru za Sportski Žurnal je naveo da najviše voli da radi u Srbiji, ali da ima probleme sa određenim ljudima.

-Najviše volim da radim u Srbiji i to svi znaju. Imam, međutim, određene probleme s pojedinim ljudima u srpskom fudbalu, koji žele da mi zabrane rad u njemu. Jedan čovek iz Novog Sada mi je, čak, rekao da će da se potrudi da me fudbalski uništi i natera me da završim karijeru.  I da ni ne pomišljam da se vratim u Vojvodinu, klub koji doživljavam kao svoju drugu majku. Uz njega je tu još jedna osoba iz našeg saveza, ali me to ne plaši, niti oni to mogu da urade – poručio je on.

Zatim se osvrnuo na stiuaciju u njegovom dokskorašnjem klubu.

-I pored činjenice da mi je predsednik Zorje obećao da neće prodati našeg najboljeg igrača i ukrajinskog reprezentativca Rusina to je učinio. Za 2.500.000 evra Rusin je otišao u Sanderlend, a meni je, kad ga nisam video među ostalim članovima tima, bilo rečeno da se leči od lakše povrede. Tek pred samu poslednju prvenstvenu utakmicu saznao sam za istinu – naveo je.

-Klupska uprava nije dovela dvojicu fudbalera koje sam tražio, a koji su nam bili izuzetno potrebni za evropske utakmice. Reč je o jednom reprezentativcu Paname, kao i članu nacionalnog tima Nigerije. Sa postojećim timom, ostali smo bez bilo kake šanse da uradimo nešto lepo u Evropi i to me je prelomilo – istakao je Nenad.

Kazao je da je teško raditi u Ukrajini zbog celokupne situacije.

-Teško je zaista da se radi danas u Ukrajini. Zbog igranja u Evropi, svaka tri dana, po 20 sati bili smo prinuđeni da provodimo u autobusu koji nas je vozio u susednu Poljsku, gde smo bili domaćini. To me je, baš kao i igrače, iznurivalo. Uz to, svakodnevni zvuk sirena za opasnost i automatski prekid putovanja. Sirene zaustavljaju treninge i odlazak s terena, isto važi i za utakmice – zaključio je Lalatović.

 

3
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter