0
ATP

FOTO: Twitter/US Open Tennis

KRALJ SE VRATIO NA TRON: Novak počistio Milera i vratio se na prvo mesto ATP liste! (VIDEO)

Objavljeno: 29.08.23 u 08:20

Sjajno izadnje.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković trijumfovao je nad Francuzem Aleksanderom Milerom 3:0 (6:0/6:2/6:3) nakon 85 minuta igre. Srpski teniser je silovito krenuo i pokazao koliko mu je nedostajalo tlo Amerike i US Open. Francuski teniser je bio potpuno nemoćan u prvom setu, Đoković je igrao fanstatično i poveo sa 1:0, a protivniku nije dozvolio ni gem.

U drugom setu nastavio je gde je stao Nole, pa je brzo stigao do 2:0 i činilo se da će Miler biti baš ponižen. Međutim, uspeo je Francuz da dođe do brejka i smanji na 2:1, ali Đoković je nastavio da melje i dolazi do 4:1. Ni ribrejk Aleksandera nije bio dovoljan u sledećem gemu, jer se Novaku žurulo pa je ubrzo poveo sa 2:0 u setovima.

Miler je na početku trećeg seta podigao nivo servisa, dobio dva servis gema bez izgubljenog poena i stigao do 2:1. Držao se francuski teniser dobro sve do te polovine seta kada je Novak na 3:3 uspeo da napravi brejk za 4:3. Tu je već bilo jasno da Miler ne može da izdrži Đokovićeve nalete i nakon skoro sat ipo biva 6:3 i pobeda Srbina.

Nole će u narednom kolu igrati protiv Španca Bernape Zapata Miraljes, koji je došao do trijumfa nad Amerikancem Itanom Kvinom,3:0 (6:4, 6:4, 6:3). Ova pobeda donela mu je povratak na prvo mesto ATP liste od 11. septembra.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter