0
Košarka

FOTO: FIBA

POBEDA I ZABRINUTOST: Slovenija slavila protiv Gruzije, ali je ostala bez važnog igrača!

Objavljeno: 28.08.23 u 16:11

Trijumf je tu, ali njega neće biti

Reprezentacija Slovenije ostvarila je drugu uzastopnu pobedu na Mundobasketu, ali uspeh je zasenila strašna povreda Jake Blažiča. Zmajevi su ubedljivo savladali selekciju Gruzije rezultatom 88:67.

Iako je Slovenija bolje otvorila meč i povela sa 14:2, prva četvrtina je završena s minimalnim zaostatkom 17:16. U drugoj četvrtini, Lubka Dončić i ostali igrači su preuzeli dominaciju, a rezultat na poluvremenu bio je 45:33 u korist Slovenije.

Tokom celog meča, Slovenija je kontrolisala situaciju i rutinski privela utakmicu kraju. Međutim, ova pobeda je ostala u drugom planu zbog užasne povrede Jake Blažiča.

U trenutku kada je Gruzija pokušavala napad, Blažič je pao na teren držeći se za leđa nakon teškog kontakta i pada. Incident se dogodio tokom akcije Gruzije kada je Šengelija naleteo na Blažiča, dok je ovaj pokušavao da spreči Gruzina da postigne lak koš. Povreda je izazvala zabrinutost među igračima i navijačima, a dalji medicinski pregledi će utvrditi ozbiljnost povrede.

Standings provided by Sofascore
1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter