0
ATP

FOTO: Screenshot

NOVAKOV RIVAL SE BORI S OPAKOM DIJAGNOZOM: Mora da prima injekcije svakih 15 dana kako bi mogao da igra!

Objavljeno: 28.08.23 u 11:45

Nisu svima iste prepreke.

Novak Đoković u okviru prvog kola US Opena igra sa francuskim teniserom, Aleksandrom Milerom, kojem je već sa 14 godina dijagnostikovana nezgodna Kronova bolest.

Naime ova bolest je jedan vid hroničnog zapaljenja creva, a takođe se mnogo više o njoj u javnosti zna jer od nje pati iz slavni jutjuber Džimi Donaldson, poznatiji kao Mr. Beast.

– Moram sebi da dam injekciju svake dve nedelje, celog života. Tako da to nije tako lako, ali pokušavam da se izborim. Ponekad se osećam prilično loše – rekao je Miler za sajt ATP-a.

– Nije bilo lako jer mi je doktor rekao da ako želim da budem u dobroj formi, moram da prekinem tenis i sport uopšte. Kada si profesionalni teniser, treniraš svaki dan, tako da veoma je teško. Morao sam to da zaustavim. Prestao sam da treniram možda dva meseca, uzimao sam dosta kortizona. To je proces sa ovom bolešću. Tako da sada pokušavam da upravljam time – dodao je.

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter