0
Atletika

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 27: Angelina Topic of Serbia reacts after failing to clear the bar during the Women's High Jump Final on Day 9 of the World Athletics Championships Budapest 23 at National Athletics Center on August 27 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

ANGELINA TOPIĆ ZADOVOLJNA NASTUPOM NA SP: „Moglo je malo bolje, za medalju je realno trebalo dosta!“

Objavljeno: 28.08.23 u 13:23

„Sezona nije gotova i dalje.“

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić, koja ima svega 18 godina, dostojno je reprezentovala Srbiju na poslednjem, finalnom danu Svetskog prvenstva. Na svom prvom nastupu na ovom prestižnom seniorskom šampionatu, zauzela je zapaženo sedmo mesto, nagoveštavajući sjajne rezultate u narednim godinama.

Nakon završetka prvenstva, Angelina Topić je u razgovoru za medije istakla kako je zadovoljna učešćem, ali da je rezultatski moglo malo bolje.

– Veoma sam zadovoljna ovim učešćem, na ovom meni do sada najvećem prvenstvu. Rezultatski gledano, da je moglo bolje, moglo je malo. Duga je sezona, falilo je tu malo i energije i svežine. Veoma sam zadovoljna samim plasmanom, samim rezultatom. Za medalju je realno gledano trebalo dosta. Ovo su zaista neverovatne devojke, koje su već sada na nekim tim visinama od dva metra – istakla je srpska atletičarka posle finala.

BUDAPEST, HUNGARY – AUGUST 27: Angelina Topic of Serbia in action during the Women’s High Jump Final on Day 9 of the World Athletics Championships Budapest 23 at National Athletics Center on August 27 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

Potom je zaključila da rezultat verovatno ne bi bio bolji i da je preskočila visinu od 1.97 metara, te da sezona još nije gotova.

– I potencijalnom preskočenom visinom od 1.97, ne verujem da bi plasman bio nešto bolji, ali ja sam zaista prezadovoljna. Sezona nije gotova i dalje. Za malo manje od mesec dana ću imati još jedno veliko takmičenje, odnosno debi na finalu Dijamantske lige. Veoma mi je drago što sam sa 18 godina dobila priliku da se takmičim pored ovako izuzetnih devojaka, i da naučim nešto od njih, da vidim nešto novo i da stičem toliko iskustva, sa ovako velikog prvenstva.

 

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter