0
Košarka

FOTO: FIBA

AMERIKANCI ZGAZILI GRKE: Španija izašla na kraj sa žilavim Brazilom!

Objavljeno: 28.08.23 u 18:55

Samo jedan od dva derbi duela je opravdao očekivanja

U vrhunskom košarkaškom okršaju, SAD su demonstrirale svoju dominaciju nad Grčkom u drugom kolu Grupe C, pobedivši rezultatom 109:81 i time osiguravši svoj plasman u drugu fazu takmičenja.

Izabranici trenera Stiva Kera nastavljaju da potvrđuju svoj status glavnog favorita za osvajanje zlatne medalje, ostvarivši još jednu rutinsku pobedu kao deo ostvarenja prvog ključnog cilja.

Iako su Grci uspeli da pariraju Amerikancima u prvoj četvrtini koju su izgubili sa 23:19, SAD su ubrzo ubacile u brzinu više i kontrolisale tok meča, ostvarivši ubedljivu pobedu. Očigledno je da američki tim igra sa visokim kapacitetom, ali čini se da su svojim protivnicima pružili samo oko 60% svojih sposobnosti.

Ostin Rivs je predvodio pobednike sa 15 postignutih poena, dok su Branson i Edvards doprineli sa po 13 poena. Na strani Grčke, Papajanis se istakao sa 17 poena, dok je Rokavopulos dodao 14.

SAD su već ostvarile svoj cilj i meč protiv Jordana u poslednjem kolu će biti bez takmičarskog značaja. S druge strane, duel između Grčke i Novog Zelanda će odlučiti ko će se, uz SAD, plasirati u drugu fazu iz ove grupe.

Standings provided by Sofascore

Španija dominira na Svetskom prvenstvu u košarci, ostvarivši još jednu ubedljivu pobedu. U drugom kolu Grupe G, španski tim je nadvisio selekciju Brazila rezultatom 96:78  na terenu u Džakarti.

Santjago Aldama je predvodio špansku ekipu sa impresivnih 15 poena, dok se Vili Ernangomez istakao sa 14 poena. Sa druge strane terena, Bruno Kaboklo je predstavljao glavnu snagu Brazila, postigavši takođe 15 poena.

Ova pobeda dodatno je učvrstila poziciju Španije na prvom mestu Grupe G sa ukupno četiri osvojena boda. Brazil i Obala Slonovače dele drugo mesto sa po tri osvojena boda, dok Iran zaostaje sa dva boda.

Nakon uzbuđenja u drugom kolu, treće kolo grupne faze će se održati 30. avgusta. Španija će se suočiti sa Iranom, dok će Brazil igrati protiv Obale Slonovače. Svi ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekuju nove izazove i preokrete na putu ka vrhu ovog prestižnog takmičenja.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter