1
Fudbal

FOTO: Starsport

MIJATOVIĆ PORUČIO: ‘Fudbal u Srbiji i regionu nije na nivou kakav je nekad davno bio!’

Objavljeno: 27.08.23 u 15:00

‘Nadam se da će igrači u najboljim godinama ipak ostati u Evropi.’

Legendarni reprezentativac Jugoslavije Real Madrida, Predrag Mijatović govorio je za RTS o fudbalu u Srbiji, a i plasmanu ‘orlova’ Evropsko prvenstvo 2024. godine nakon više od dve decenije.

-Znam za to. Iskreno se nadam i mislim da ćete to ovog puta postići. Bilo bi odlično i za afirmaciju igrača, za FSS i fudbal generalno. Moramo da priznamo da fudbal u Srbiji i regionu nije na nivou kakav mi želimo da bude i kakav je nekad davno bio, ali se nadam da će biti bolji u budućnosti – poručio je on.

Potom se dotakao invazije Saudijaca na fudbal i ulaganjem ogromnog novca u igrače.

-Napravili su prvi korak i jako su agresivni u tome. To je njihovo pravo. Treba da se razgovara sa igračima da u najboljim fudbalski godinama ostanu u Evropi ukoliko žele da zaista naprave sjajne karijere. Kasnije, posle 30. godine, nije loše otići u neku mirniju ligu, bez tolikog pritiska. Saudijci će nastaviti sa tom filozofijom, ali sve zavisi od glavni aktera, tj igrača. Nadam se da će igrači u najboljim godinama ipak ostati u Evropi – naveo je Mijatović.

Podsetimo, Srbija je poslednji put na Evropskom prvenstvu učestvovala 2000. godine u Holandiji Belgiji. Tada je za naš nacionalni tim igrao upravo Mijatović, a kapiten je bio sadašnji selektor, Dragan Stojković Piksi.

4
1

1 Komentara

  1. Pa fudbal je propao upravo zbog gramzivosti zapada i ogromnim novcima kojima su počeli da kupuju igrače, pobede i trofeje.
    Eto sad im arapi pokazuju na šta to liči kada oni pljačkaju druge siromašne klubove sveta i evrope.
    Da nije Bosmanovog pravila i da igrači ostaju da igraju u svojim zemljama makar dva ugovora od po 3 ili 4 godine onda bi svaka liga u evropi i svetu bila mnogo jača i konkurentnija, samim time bi i fudbal bio mnogo gledaniji i interesantniji celom svetu.
    Ovako sve što zna da hoda ode odmah posle prve ponude koja je nešto osetnije veća od one koje im trenutni klub može da plati.
    Klasično otimanje i pay to win djubre od sporta.
    Uvesti pravilo da se ne može preko dok se ne odradi bar dva ugovora od po 3.godine, znači bar 6 godina da se ne može preko u strani klub.
    Nekada je to bilo do 28.godine.
    Sad neka bude eto ta dva ugovora od po 3 godine.
    Znači mladi igrač sa18 godina potpiše i igra do svoje 24 za klub koji ga je afirmisao, posle neka ide.
    Ima i da bolje napreduje i ima posle mnogo više i da zaradi i on i klub nego da ode sa 18 godina i prdi negde na klupi u Mančester Sitiju i sličnim klubovima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter