0
Košarka

FOTO: Twitter/Screenshot

DOMINIKANSKA REPUBLIKA NAPRAVILA SENZACIJU: Savladali Italijane, meč obeležilo isključenje Poceke!

Objavljeno: 27.08.23 u 12:05

‘Azuri’ poklekli.

Košarkaši Dominikanske Republike savladali su selekciju Italije rezultatom 87:82 u drugom kolu ovogodišnjeg Mundobasketa i tako napravili iznenađenje. Titulu najefikasnijeg na susretu poneli su Tauns sa 24 poena, 5 asitencija i 11 skoka i Felis sa 24 poena, 5 asistencija i 5 skoka, igrači domačeg tima.

Kod ‘Azura’ najefikasniji je Spisu sa 17 poena, zatim Fontekio 13 i Rici 12. Pored velike pobede  Dominikanske Republlike, meč je obeležilo i isključenje selektora Italije, temperamentnog Đanmarka Poseca. On je zbog prigovora sudiji oko neke odluke koja mu se nije svidela, morao da napusti parket zbog tehničke i njegov tim nastavi bez njega.

Podsetimo, ovo je drugo kolo, a Italija je u prvom savladala Angolu rezultatom 81:67, a naredni duel igra protiv domaćina Filipina.  Dominikanci su u prethodnoj utakmici dobili domaćina 87:81, a sledeći meč igraju protiv Angole. 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter