0
Košarka

FOTO: Printscreen/Twitter

NI HAKA IM NIJE POMOGLA: Novi Zeland pokazao zube Amerima, pa doživeo težak poraz! (VIDEO)

Objavljeno: 26.08.23 u 18:55

Nije im bilo spasa

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država, glavni favorit za osvajanje Svetskog kupa, ostvarila je ubedljivu pobedu nad Novim Zelandom rezultatom 99:72 u prvom meču grupe C.

Iako su Novozelanđani pružili sjajan otpor, posebno u prvoj četvrtini kada su parirali petostrukim svetskim prvacima (19:18), Amerikanci su tokom meča preuzeli kontrolu. Do poluvremena su stekli devet poena prednosti (45:36).

Ostin Rivs se istakao tokom serije 9:0 koja je slomila otpor Novog Zelanda. Tokom treće i četvrte četvrtine, SAD je nastavio da povećava razliku, koja nije padala ispod dvocifrenog broja. Na kraju, razlika je iznosila maksimalnih +27.

Najzaslužniji za trijumf Amerikanaca bili su Paolo Bankero sa 21 poenom, Entoni Edvards sa 14 poena, kao i Džeren Džekson i Ostin Rivs, koji su postigli po 12 poena. U redovima poražene ekipe, Reuben Te Rangi je dodao 15 poena, dok su Fin Delejni i Šaj Ili ubacili po 12.

Pre samog početka meča, Novozelanđani su izveli čuvenu Haku, što je privuklo veliku medijsku pažnju. U narednom kolu, SAD će se suočiti sa Grčkom (ponedeljak 14:40), dok će Novi Zeland igrati protiv Jordana istog dana u 10:45.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter