0
Košarka

FOTO: FIBA

NASTAVLJA SE MUNDOBASKET: Južni Sudan i Portoriko odigrali ludu utakmicu, Gruzija i Grčka trijumfovali! (VIDEO)

Objavljeno: 26.08.23 u 13:10

Prvi produžetak na turniru.

Drugi dan Svetskog prvenstva u košarci, otvorile su selekcije Južnog Sudana i Portorika, odnosno Gruzije i Zelenortske Republike.

Južnoamerička selekcija je slavila protiv afričke i to nakon 45 minuta igre. Rezultat je bio 101:96, a iako je vodila tokom većeg dela meča, selekcija Južnog Sudana nije uspela da slavi.

Portoriko je iskoristio nešto lošiju igru Južnog Sudana u drugom delu četvrte četvrtine i uz par grešaka, bio je na korak od trijumfa. Ipak, promašena su dva slobodna bacanja u presudnim momentima, pa smo gledali produžetak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

Tu je južnoamerička selekcija držala sve pod kontrolom, a do pobede ih je predvodio Tompson sa 21 poenom i 13 skokova, dok je Kondit dodao 3 manje. Bivši košarkaš Crvene zvezde Džon Holand postigao je 2 poena, a na drugoj strani, maestralan je bio Karlik Džons sa 38 poena i 11 skokova.

Gruzija je lako savladala Zelenortsku Republiku sa 85:60, a najbolji su bili Šengelija sa 16 i Bitadze sa 15 poena. Selektor Zuros je mogao da raspodeli minutažu i odmori nosioce, obzirom da je razlika u pojedinim momentima došla do +35.

FOTO: FIBA

Sa druge strane, Grčka je bila bolja od Jordana u utakmici koja je potpuno prelomljena u poslednjoj deonici. Rezultat je bio 92:71, a iako su Grci većim delom meča vodili, Jordan se nije predavao.

FOTO: FIBA

Selekciju koju sa klupe predvodi Dimitris Itudis poenterski je predvodio Larencakis sa 19 koševa, dok su nekadašnji košarkaš Partizana Papapetru i plejmejker Olimpijakosa Vokap dodali po 13 poena. Na drugoj strani, u redovima Jordana se istakao Holis Džeferson sa 24 koša i 9 skokova.

Koliko Srbija može na Svetskom prvenstvu u košarci?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter